Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Even voorstellen ... McLaren Honda

Nog vijf dagen en dan is het tijd voor een nieuw seizoen geweld. Geweld van brullende motoren wel te verstaan oftewel de...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Nog vijf dagen en dan is het tijd voor een nieuw seizoen geweld. Geweld van brullende motoren wel te verstaan oftewel de Formule 1. Vanaf nu stellen we elke dag een team aan u voor. Met vandaag McLaren Honda.

Coureurs:

De renstal van McLaren zet komend jaar in op een oud-wereldkampioen en een rookie. Fernando Alonso is al wereldkampioen geweest, al moeten we daarvoor wel ver terug: 2005 en 2006. Nu rijdt hij zijn rondjes in de middenmoot bij McLaren Honda. In 2016 finisht Alonso als tiende, vooral door problemen met de motor van leverancier Honda. Maar vlak hem nooit uit, want op puur talent zien velen hem nog altijd als de beste coureur op het circuit. Alonso heeft er voor komend jaar weer vertrouwen in. Nico Rosberg erkende onlangs dat hij na zijn pensioen het liefst Alonso als zijn opvolger bij Mercedes had gezien. “Nu ik een fan ben, is het makkelijk om antwoord te geven. Iedereen zegt Alonso en ik ook. Het zou namelijk vuurwerk opleveren met Hamilton.” Het liep uiteindelijk allemaal anders...

Een Nederlander én een Belg in de Formule 1, wat een weelde! Stoffel Vandoorne is vorig jaar al reservecoureur bij McLaren en debuteert op het hoogste niveau nadat Fernando Alonso tijdens de eerste GP in Australië uit de bocht vliegt en niet in staat is om in Bahrein aan de start te verschijnen. Stoffel finisht als tiende en pakt daarmee zijn eerste en vooralsnog enige carrièrepunt in de F1. Voor komend seizoen zijn de verwachtingen hooggespannen al ligt het nog niet in de lijn der verwachting dat McLaren het gat met de echte topteams (Mercedes, Red Bull & Ferrari) kan dichten. Met eindzeges in de Formule 4, Formule Renault 2.0 en GP 2 Series heeft Vandoorne al bewezen dat hij kan rijden. Nu is het aan hem om dat ook in de Champions League van de autosport te laten zien.

Auto: 

Dit jaar is de McLaren Honda MCL32  verbonden aan Nederland en dan vooral aan Johan Cruijff. De nieuwe auto van de renstal is namelijk volledig oranje en Fernando Alonso rijdt rond met nummer 14. Zo het een ode zijn aan de eeuwige nummer 14? Wat in ieder geval opvallend is dat de eerste vrije training op 24 maart staat gepland. Die datum brengt ons natuurlijk een jaar terug. Het overlijden van Cruijff. Cruijff hield altijd van deze toevalligheden en wij dus ook. 

Gelukkig heeft Cruijff Max nog ontmoet.