Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Max en Red Bull nog iets te langzaam

De eerste vrije trainingen zitten er op in Australië en dus kunnen de eerste conclusies getrokken gaan worden en di...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De eerste vrije trainingen zitten er op in Australië en dus kunnen de eerste conclusies getrokken gaan worden en die zijn niet heel anders dan vorig jaar rond deze tijd. Mercedes is baas boven baas en Red Bull is nog iets te langzaam. 

Lewis Hamilton reed in zowel de eerste vrije training als de tweede vrije training de concurrentie zoek. Hij was maar liefst een halve seconde sneller in de eerste vrije training dan ploeggenoot Valtteri Bottas en in de tweede sessie had hij hetzelfde verschil met Sebastian Vettel. Het begin voor de Red Bull coureurs was bemoedigend. Daniel Ricciardo en Max Verstappen eindigden de eerste sessie op de derde en vierde plek, maar in de tweede sessie werd wel duidelijk dat de Red Bull het qua snelheid moet afleggen tegen Mercedes en Ferrari. Het verschil met P1 was maar liefst een seconde en dus werden ze dan ook vijfde en zesde. 

Max was na de tijd dan ook duidelijk. 'We moeten nog een iets betere balans zien te vinden. We proberen vooruitgang te boeken, maar ik denk dat we staan waar we verwacht hadden te staan. We moeten daar op dit moment even het beste van maken.' Max had ook nog een klein incidentje in de tweede vrije training en hield zijn RB13 maar net uit de muur. 'Ik had wat onderstuur, schoot van de baan en beschadigde de bodemplaat,' zo vertelt hij. Verstappen dook daarna de pits in en er vervolgens ook niet meer uit te komen.

Met beelden: Hamilton intimiderend in #FP2 #AusGP, Verstappen na dit uitstapje out! https://t.co/alNNLgIu5A #ziggosport #F1 pic.twitter.com/98Qg3cXLpA — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) March 24, 2017

Crash:

Ook de eerste crash van het seizoen kunnen we noteren. Waar Max Verstappen de auto net uit de muur hield had Jolyon Palmer dit geluk niet. De coureur van Renault verloor de controle in de laatste bocht en knalde hard in de muur. Hij kon wonderwel ongedeerd uit zijn bolide stappen. 

Hopelijk beleeft Max een betere zaterdag.