Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Max keurig vijfde in kwalificatie

De voorspellers van Panorama doen hun werk op dit moment erg goed. Max Verstappen staat namelijk net als vorig jaar op d...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De voorspellers van Panorama doen hun werk op dit moment erg goed. Max Verstappen staat namelijk net als vorig jaar op de vijfde positie morgen bij de race in Australië. 

In Q1 had Max in eerste instantie nog heel veel moeite. Hij liet in zijn eerste 'hot' lap zijn linkervoorwiel blokkeren en moest de ronde laten lopen. Op het laatste moment liet Max dan toch zijn klasse zien en maakte de sprong van plek elf naar drie. Ook Ferrari was goed bezig. Sebastian Vettel en Kimi Raïkonnen waren de enige twee die op de supersoft banden van Pirelli reden. De rest van het veld koos allemaal voor de snellere ultrasoft compound. Duidelijk is dan ook wel dat Ferrari qua snelheid zich kan meten met Mercedes. Voor Stoffel Vandoorne, Lance Stroll, Jolyon Palmer, Kevin Magnussen en Antonio Giovinazzi zat het avontuur er na de eerste kwalificatiesessie op. 

Lees ook: 'Panorama voorspelt: 'Max wordt vijfde'

In de tweede kwalificatiesessie werd duidelijk hoe de verhoudingen liggen. Mercedes en Ferrari zijn samen de twee snelsten van het hele veld en Red Bull zit daar een behoorlijk stuk achter. Williams, Haas en Torro Rosso strijden om de plekken daarachter, maar de grote drie zijn nog steeds de snelsten van het veld. Daar leek het tijdens de derde vrije training eerder vandaag niet op. Daar eindigde Max namelijk als twaalfde. Dat had nu exit betekent, maar Max werd keurig zesde en mocht door naar de laatste sessie. Dat was voor Magnus Ericsson, Fernando Alonso, Esteban Ocon, Nico Hülkenberg, Sergio Pérez wel anders. Zij mochten de derde sessie vanuit hun luie stoel gaan bekijken. 

Lees ook: 'De regel van Verstappen aangepast (VIDEO)'

In de derde sessie kwam het spektakel waar we op gehoopt hadden. Eerst waren het de Ferrari's en de Mercedessen die elkaar om de beurt afwisselden op plek 1. Direct daarna kwam er de rode vlag. Het was namelijk Daniel Ricciardo die zijn auto in de bandenstapel drukte. De Australiër zat niet op de juiste racelijn. Kwam op het vuile gedeelte van het circuit en verloor de controle over zijn RB13. Toen het licht weer op groen ging pakte Max in de resterende tijd de vijfde plek en bleven Ferrari en Mercedes strijden om pole position. Die winst ging uiteindelijk naar Mercedes en Lewis Hamilton. De Brit wordt daardoor voortaan in één adem genoemd met Ayrton Senna. Hij heeft net als de racelegende nu zes pole positions in Australië. 

Maar Max werd natuurlijk al langer in één adem met Senna genoemd.