Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Renault: 'Vijfde plek is en blijft ons doel'

Renault heeft voor het tweede jaar weer een fabrieksteam in de Formule 1. Net als vorig jaar was de doelstelling vijfde...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Renault heeft voor het tweede jaar weer een fabrieksteam in de Formule 1. Net als vorig jaar was de doelstelling vijfde worden in het constructeurskampioenschap. Waar dat doel vorig jaar gehaald werd heeft het team het daar dit jaar lastiger mee. Het staat namelijk op een achtste plek maar teambaas Cyril Abiteboul heeft nog vertrouwen. 

''De voorsprong van nummer vijf Williams op ons is, met nog zeven races te gaan, slechts 21 punten", aldus Abiteboul. "Ik denk dat we ze nog kunnen pakken als we met beide wagens punten gaan pakken. Dat ligt zeker binnen onze capaciteiten." Tot nog toe pakte het team 34 punten, maar deze werden  allen behaald door Nico Hülkenberg. "We moeten het momentum zien te vinden en een reeks van consistente puntenfinishes met beide wagens neerzetten. Singapore wordt daar cruciaal in"

Lees ook: Ricciardo: 'Ik wil een stapje hoger'

Op het Marina Bay circuit draait het niet om snelheid en dus verwacht Renault net als Red Bull een goed resultaat. "De snelle bochten en het krappe en bochtige gedeelte betekenen dat het Marina Bay Street Circuit onze auto veel beter ligt dan Monza." Met wat updates op de auto moet Renault ook een eind komen denkt technisch directeur James Chester. "We hebben aan de vering achter gewerkt voor wat meer tractie en we hebben wat updates voor het bodywork wat we gaan testen tijdens de vrije trainingen."

En dan maar hopen op een dubbele puntenfinish...