Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Berlusconi belooft spelers ’bus vol sletten’

Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken...

Berlusconi

Mister Bunga Bunga strikes again. De voormalig premier (Berlusconi was in totaal drie termijnen minister-president van Italië) kwam in het verleden in opspraak vanwege zijn seksfeestjes, de zogenaamde bunga bunga-party's. Maar dat hij nog altijd veel met vrouwen bezig is, bewees hij op het kerstdiner van zijn voetbalclub.

De inmiddels 86-jarige boef was in het verleden eigenaar van AC Milan, maar heeft zich inmiddels ontfermd over de Serie A-ploeg AC Monza. Naast eigenaar is hij ook voorzitter van de club.

Een bus vol

En dat gaat best aardig. Vorig jaar kwam Monza nog uit in de Serie B, maar sinds de nieuwe trainer is aangesteld, presteren de voetballers van de noord-Italiaanse club alleraardigst. Met een degelijke veertiende plek lijkt Monza zich voorlopig dan ook te handhaven op het hoogste niveau in Italië.

Maar goed, het kan altijd beter, vindt ook ome Silvio. En om zijn spelers een beetje aan te jagen, deed hij ze tijdens het kerstdiner een belofte. Als Monza dit seizoen een topploeg verslaat "Dan geef ik jullie een bus vol sletten", aldus Berlusconi.

Met een 'topploeg' bedoelt de oude miljardair AC Milan, Juventus of "of een dergelijke club" zoals Napoli, Lazio of Internazionale. Alleen dan stuurt hij "een bus vol sletten naar de kleedkamer", verduidelijkt hij.

Tijdens zijn speech steekt hij nog wat veren in de reet van Raffaele Palladino, de nieuwe trainer. Hij weet zijn jongens prima te motiveren, zegt hij. Maar met de belofte van een bus vol vrouwelijk schoon denkt hij er naar eigen zeggen "nog een extra motivatie bovenop" te doen.

Grapje of serieuze belofte? Wie zal het zeggen. Binnenkort speelt Monza in ieder geval tegen Inter, AC Milan en twee keer tegen Juventus. Het is afwachten of de spelers dan boven zichzelf uitstijgen door de worst die Berlusconi voor hun neus heeft gehangen.

Bizar
  • de Telegraaf
  • Pro Shots / Zuma Press