Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Belgische burgemeester met mes keel doorgesneden

'Gadenne begaf zich zoals elke avond naar de begraafplaats, aan de overkant van zijn woonplaats om er de poort te slui...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

'Gadenne begaf zich zoals elke avond naar de begraafplaats, aan de overkant van zijn woonplaats om er de poort te sluiten. Daar werd hij door een gewapende man opgewacht, aangevallen en om het leven gebracht.'

Een moord als in een thriller. De burgemeester van de Belgische plaats Moeskroen, Alfred Gadenne, is dood aangetroffen bij een begraafplaats tegenover zijn woning. Hij zou zijn vermoord met een mes. Volgens de laatste berichten stond de dader de politicus op te wachten en sneed hem vervolgens de keel door.

Er is een 18-jarige verdachte in beeld: Nathan D., hij is de zoon van een ontslagen ambtenaar.

Hoofdverdachte Nathan D. (18 jaar)

Volgens de Waalse krant Sudpresse is de moord op de burgemeester van Moeskroen een vorm van wraakmoord. De achttienjarige Nathan. D. zou de dood van zijn vader hebben willen wreken. Die werkte op de dienst bevolking van de gemeente Moeskroen. Twee jaar geleden is de man ontslagen.

De gemeenteambtenaar zou na zijn ontslag in een depressie zijn geraakt. Uiteindelijk zou hij uit het leven zijn gestapt. Zijn zoon heeft nu wraak genomen door de burgemeester te vermoorden, melden verschillende Waalse media. Dat nieuws is nog niet bevestigd door het Vlaamse parket - maar veel andere scenario's lijken er niet te zijn.

Deze 18-jarige verdachte zou ook al opgepakt zijn, lezen we in Het Laatste Nieuws.