Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mexicaanse burgemeester trouwt met alligator (+ foto's)

De liefde is misschien wel het grootste mysterie dat de mensheid rijk is. Vooral de heteroseksuele connectie tussen man en vrouw is er een waar de mens al duizenden jaren niet over uitgepraat raakt. Maar hoe zit dat tussen een man en een dier?

Alligator

Dat laatste is iets dat Victor Sosa, burgemeester van het Mexicaanse stadje San Pedro Huamelula, aan de lijve heeft ondervonden. De lokale politicus is begin deze maand namelijk getrouwd met een alligator. Onder luid gejoel en ander feestgedruis van de inwoners van het Mexicaanse stadje werd de huwelijksceremonie voltrokken. Het paar werd gezegend door een echte priester en de alligator was zelfs in een trouwjurk gehesen.

Alicia Adriana, zo luidt de naam van het reptiel waaraan Sosa de echtelijke liefde verklaarde. Waarom hij in godsnaam met een levensgevaarlijk roofdier in het huwelijksbootje stapte? Traditie. In San Pedro Huamelula wordt een dergelijke bruiloft tussen mens en dier al honderden jaren opgevoerd. De ceremonie staat symbool voor het “huwelijk” dat de indianenstammen die zich ooit in het gebied vestigden, aangingen met de plaatselijke natuur.

Al eeuwen wordt het stadje volgens plaatselijke mythen niet bestookt door aanvallen van wilde dieren en andere natuurperikelen vanwege deze ceremonie. Dat daarvoor eerst een alligator gekust moet worden, maakt de burgemeester niet veel uit. Sterker nog, die gaat er volledig in op. “We houden van elkaar!” roept hij na het uitspreken van de huwelijksbelofte.

Bizar
  • Yahoo News
  • Adobe Stock