Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Iedereen wil wel met Katja Schuurman trouwen!

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: Katja Schuurman gaat trouwen. Een van de grootste bofkonten van Neder...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: Katja Schuurman gaat trouwen.

Een van de grootste bofkonten van Nederland heet Freek van Noortwijk. Zijn beroep: chefkok. Zijn aanstaande vrouw: Katja Schuurman (inmiddels bevestigd door haar management). Freek is veertien jaar jonger dan zijn aanstaande bruid maar daar gaat deze gelukkige chefkok helemaal geen last van hebben, want hij krijgt een vrouw die (van binnen en van buiten) waarschijnlijk altijd zal blijven stralen. De jaren lijken geen vat op La Schuurman te hebben en daarnaast is ze gezegend met een groot sociaal hart.

Twaalf jaar geleden startte ze haar stichting Return to Sender. RIS importeert handwerk van arme maar talentvolle mensen in ontwikkelingslanden, verkoopt het hier (aanvankelijk via de HEMA, tegenwoordig via designwinkels) en stuurt de winst linea recta terug naar de makers. In opdracht van het videoplatform van het AD is ze nu net gestart met een aantal films waarin ze met dierbaren (waaronder o.a. haar ex-man Thijs Römer, haar nieuwe lief Freek en haar zus Birgit) naar landen reist om haar projecten daar te bezoeken en filmen.

Maar er is nog een reden waarom de toekomstige meneer Schuurman een enorme bofkont is: Katja is een vrije geest, niet in een hokje te plaatsen en heeft geen last van 'ouderdomsverzuring'. Freek gaat zich beslist niet vervelen met deze vrouw. Ze gaat nog steeds goed om met haar ex Römer maar ook met zijn nieuwe vriendin (iets waar je een goed wijf aan kunt herkennen) en ze blijft verrassen. De ene keer schittert ze in de Playboy of in een andere sexy fotoshoot en het volgende moment ageert ze tegen seksisme. Waarmee ze wil zeggen: een vrouw kan zich aan de ene kant etaleren als sekssymbool en tegelijkertijd sterk, ambitieus en sociaal zijn. Er zijn weinig vrouwen die sterk en stijlvol genoeg zijn om succesvol te zijn in al die facetten. Respect voor die vrouw. 

Mylène de la Haye