Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

McLaren blij met Renault: 'Nu richten we ons op Fernando'

Vrijdagmiddag kwam er dan eindelijk een einde aan een soap die eigenlijk al de hele zomer speelde. Toen kwam namelijk al...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Vrijdagmiddag kwam er dan eindelijk een einde aan een soap die eigenlijk al de hele zomer speelde. Toen kwam namelijk al het gerucht dat McLaren de Honda motor zou inruilen voor één van Renault. Zak Brown is maar wat blij met zijn nieuwe partner. 

"Ik wil veel mensen bedanken, want dit is een behoorlijk proces geweest. De uitkomst komt de sport denk ik ten goede," zo zegt de Amerikaan tijdens de persconferentie in Singapore. "Ten eerste zijn daar de McLaren-fans, die in de afgelopen jaren ontzettend loyaal zijn gebleken. Ze hebben drie moeilijke jaren meegemaakt en ik zie uit naar het komende seizoen. We danken Cyril Abiteboul en Renault, maar ook Christian Horner, Toro Rosso en Red Bull vanwege hun samenwerking in het proces. We hebben met Honda niet de gehoopte resultaten gescoord, desondanks zijn we ze dankbaar. Het was tijd om verder te gaan."

Lees ook: Alonso wacht motorkeuze McLaren af: 'Beslis niet eerder dan zij'

Doordat McLaren nu verder gaat heeft het ook tijd om de contractonderhandelingen met Fernando Alonso te openen. Broen verwacht snel met nieuws op de proppen te komen. "Nu gaan we ons op Fernando richten. We hebben natuurlijk al veel gepraat. Hij heeft gewacht op onze technische oplossing en hij heeft in het verleden twee kampioenschappen gewonnen met Renault. Fernando voelt zich goed bij McLaren en wij zijn heel erg tevreden over hem. Ik denk dat het niet al te lang hoeft te duren alvorens er duidelijkheid is, dat zal het laatste puzzelstukje van deze soap zijn. Daarna is het tijd om wat sponsoren te vinden."

Hopen dat Fernando dan wel kan strijden om de titel!