Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Afgebrande scooter is scooter schietpartij Rechthuislaan

De afgebrande scooter die afgelopen zondag op de Schulpweg werd gevonden blijkt inderdaad gebruikt te zijn als vluchtmiddel na de schietpartij aan de Rotterdamse Rechthuislaan. Hierbij kwam Dyron (32) om het leven.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Bij deze schietpartij op het Rotterdamse Katendrecht kwam de 32-jarige Dyron Vrutaal om het leven. Afgelopen zondag werd in het onderzoek een scooter aangetroffen, die is nu dus gelinkt aan deze zaak, zo meldt de politie in Rotterdam vandaag. 

Groepje mannen

Voor zover nu duidelijk is, stapte de schutter van een scooter af in de Katendrechtsestraat. De bestuurder reed door terwijl de schutter de Rechthuislaan inliep en een groepje mannen onder vuur nam. Het slachtoffer Dyron werd daarbij dodelijk getroffen.

Maashaven

Aan het einde van de Rechthuislaan stapte de schutter weer achterop de scooter en reden zij via de Tolhuislaan weg. Na het verlaten van Katendrecht is de scooter de Maashaven Oostzijde opgereden, over de Dordtselaan naar de Mijnsherenlaan. De scooter is het laatst gezien op het Mijnsherenplein.

Sporen

Op de plek aan de Schulpweg waar de uitgebrande scooter is gevonden is inmiddels gezocht naar mogelijke sporen van de daders. Dit is onder andere gedaan met behulp van een zogenoemde ‘explohond’: een hond getraind op het vinden van vuurwapens en munitie. Er is geen vuurwapen aangetroffen.

Waarom Dyron Vrutaal doelwit was, is absoluut niet duidelijk. Hij maakte zoals gezegd onderdeel uit van een groepje. Een vergismoord wordt niet uitgesloten in Rotterdam door degenen die hem goed kenden. Maar die aanname roept vervolgens ook weer nieuwe vragen op.