Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama blikt terug op April 2018, de maand van de Mechteld Geesing

Panorama blikt aan het einde van het jaar terug op 2018. Deze keer april: de maand van de Mechteld Geesing

Geesing

Baan kwijt, geen spijt

Al bijna 25 jaar laten bijzondere vrouwen zich op bijzondere wijze fotograferen voor onze rubriek Van Haar Voor Hem. Zelden heeft de foto op onze middenpagina’s meer stof doen opwaaien dan die van Mechteld Geesing (37) uit Enschede. Haar baan is ze kwijt, maar haar eigenwaarde heeft ze terug. “Die foto werkt nog steeds heel bevrijdend voor mij.”

‘Dit komt door de nieuwe preutsheid, zonder de MeToo-beweging was dit nooit gebeurd’

‘Dit komt door de nieuwe preutsheid, zonder de MeToo-beweging was dit nooit gebeurd’

Op onze redactie komt de volgende mail binnen.

Geachte heer, mevrouw,

Ik was benieuwd of jullie nog steeds de rubriek ‘van - voor’ in jullie blad hebben. Ik ben helaas momenteel geen abonnee meer, maar heb deze rubriek altijd met veel plezier gelezen / bekeken.

Indien deze rubriek nog steeds actueel is, zou ik graag willen weten of ik me voor deze rubriek zou kunnen aanmelden en/of wat de voorwaarden zijn om hiervoor in aanmerking te komen.

In afwachting van uw reactie,

Met vriendelijke groet,

Mechteld Geesing

Mechteld wil, net als al die andere dames die elke week op onze middenpagina’s verschijnen, een mooie foto van zichzelf laten maken, in lingerie. Die draagt ze op aan haar ouders, want, zo zal ze in de tekst bij de foto zeggen, zij zijn degenen die haar in alles steunen. Heel veel meer laat ze daar niet over los, behalve dat haar ouders honderd Panorama’s zullen kopen en dat ze die aan iedereen zullen uitdelen. Dat ze jarenlang een eetstoornis heeft gehad, vertelt ze niet. Ook niet dat ze ooit, op haar dieptepunt, nog maar 30 kilo woog. Het mag de aandacht namelijk niet afleiden van het feit dat het goed met haar gaat, ook al zal die eetstoornis altijd haar zwakte blijven, en dat deze foto een overwinning is op haar eigen lichaam en geest. Daarom wil ze graag in Panorama poseren en haar ouders weten dat als geen ander.

Eind vorig jaar is Mechteld op het Griekse eiland Kos. Daar ziet ze een verdwaalde Panorama liggen waarna ze meteen naar de middenpagina’s bladert. Een gewoonte: als tiener doet ze dat al als Panorama in de wekelijkse leesmap bij haar thuis wordt bezorgd. Maar wat ze toen nooit dacht, denkt ze nu, op haar 37ste, wél: zij wil ook een keer die dame op de foto zijn. Straks, als ze de 40 is gepasseerd, doet ze het misschien niet meer. Het is dus nu of nooit voor Mechteld. Een maand na haar aanmelding zit ze in de studio van fotografen Hans Toonen en Hans Wientjens. Op 21 maart wordt haar foto gepubliceerd. Wat er dan gebeurt, kan niemand vermoeden. Wij niet en Mechteld zeker niet.

Wil je het hele artikel over Mechteld Geesing Maffia lezen?  Jaar in beeld ligt nu in de winkel met daarin nog veel meer moois! Ook is die hier te bestellen.  Alleen benieuwd naar dit artikel? Lees dit artikel dan op Blendle..