Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man die Tim Hofman wilde doodschieten in januari naar Pieter Baan Centrum

De 41-jarige man die begin september gewapend het BNNVARA-gebouw binnenliep om Tim Hofman te vermoorden, gaat in januari naar het Pieter Baan Centrum. Dit heeft zijn advocaat Emma Hoffman aan het AD laten weten.

Tim Hofman

Op woensdag 20 december vindt de eerste niet-inhoudelijke zitting over de zaak plaats. Volgens Hoffman is de kans klein dat haar cliënt daarbij aanwezig zal zijn. Momenteel zit de verdachte vast op de psychiatrische afdeling van een gevangenis.

Hoffman laat weten dat haar cliënt zich wel voor de geest kan halen wat er is gebeurd, maar zich niet herkent in diens gedrag. “Hij wil ook meewerken aan het onderzoek in het Pieter Baan Centrum”, laat de advocaat weten.

Motief verdachte

Op de avond van 6 september zou er een gewapende man het pand van BNNVARA in Hilversum zijn binnengelopen. De man had zich eerder die dag al laten zien in het gebouw omdat hij een ontmoeting wilde regelen met Hofman. Toen dat niet lukte, besloot hij 's avonds inclusief vuurwapen en mes terug te keren naar het Mediapark. Hij meldde zich bij de beveiliging, die vervolgens de politie inschakelde.

Midden oktober maakte Tim Hofman in de eerste uitzending van een nieuw seizoen BOOS meer bekend over de man die een aanslag op hem wilde plegen. In de aflevering worden camerabeelden van het incident vertoond en het motief van de verdachte wordt bekend gemaakt: de man zou Hofman te extreemlinks en woke vinden.

Nieuws
  • AD
  • NL Beeld / Patrick van Emst