Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit is waarom een 41-jarige man uit Breda Tim Hofman wilde doodschieten

Tim Hofman heeft meer bekend gemaakt over de man die een aanslag op hem wilde plegen. Hij heeft onder andere laten weten wat het motief was van de verdachte.

Tim Hofman

Tim Hofman heeft donderdagmiddag in de eerste uitzending van een nieuw seizoen BOOS meer bekendgemaakt over de man die onlangs naar het Mediapark kwam omdat hij een aanslag wilde plegen op de presentator. Een 41-jarige verdachte uit Breda zit daarom al meer dan een maand vast.

Meer details

Hofman is in de nieuwste BOOS-aflevering dieper ingegaan op de zaak. De redactie van het programma vindt het naar eigen zeggen journalistiek relevant om hier meer over te delen met de kijkers. Ook wordt er nieuwe informatie bekend gemaakt over het incident. Met de medewerkers die in hetzelfde pand werken is dit vorige week al gedeeld.

In de aflevering worden camerabeelden van het incident vertoond. Hofman beweert dat de verdachte bij zijn eerste bezoekje gezegd zou hebben dat hij een handtekening van Tim wilde voor zijn zoontje die fan zou zijn. De baliemedewerker vertrouwde het niet, maar de bezoeker vertrok weer. Bij zijn tweede bezoekje, in de avond, zou de man hebben gezegd: "Ik zeg het alvast. Ik kom Tim Hofman vermoorden." Vervolgens werd de politie gebeld en vroeg de beveiliger aan de man of hij wilde wachten. De verdachte verliet echter het pand, wachtte op het zebrapad op de politie en werd later alsnog in de boeien geslagen.

'Daar ga ik niet over liegen'

De verdachte zou volgens Hofman in zijn privésituatie een discussie hebben gehad over het 'woke-gedachtegoed'. Daarna is hij naar eigen zeggen op tilt geslagen en wilde hij de BNNVARA-presentator vermoorden.

Volgens Tim Hofman vindt de man extreemlinks en woke een gevaar voor zijn kinderen en het land. Hij neemt het Hofman ook kwalijk dat de presentator gesteld zou hebben dat hij zichzelf niet wit of blank mocht noemen.

Tim Hofman onthult ook dat de man jaren geleden is 'bekeerd tot de islam'. Op een briefje wat hij bij zich droeg op 6 september stond bovendien 'Ik kom om Tim Hofman op zijn sodemieter te schieten, namens Al Qaida'. Tijdens een verhoor bekende hij dat hij geen lid is van die organisatie, maar dat hij ze ziet als vrienden omdat ze de vijanden zijn van Tim Hofman.

De bedoeling van de geplande aanslag was 'een signaal afgeven aan de samenleving' en 'linkse mensen angst aanjagen'. Al heeft de verdachte achteraf gezegd dat hij blij is voor de samenleving dat het niet gelukt is. Het zou namelijk onrust opgeleverd hebben. Voor Tim is hij echter niet blij dat zijn plan op een mislukking is uitgelopen: "Daar ga ik niet over liegen", zou hij gezegd hebben in de gesprekken met de recherche.

Misdaad
  • Nu.nl, BOOS
  • NL Beeld / Patrick van Emst
  • YouTube, Boos