Door: Martijn Haas
Misdaad

Wurger Nadia Orlando bekent

Nadia Orlando Een man heeft bekend zijn vriendin Nadia Orlando (21) te hebben gewurgd. Het drama heeft zich afgespe...

Nadia Orlando

Een man heeft bekend zijn vriendin Nadia Orlando (21) te hebben gewurgd. Het drama heeft zich afgespeeld afgelopen maandag in de Italiaanse stad Udine. De man heeft gezegd haar met een koord om te hebben gebracht. Daarna heeft hij haar in een auto geladen en is ermee gaan rondrijden. Pas in de vroege ochtend van dinsdag heeft hij zichzelf aangegeven bij de politie en heeft hij bekend dat hij haar had vermoord, zo meldt Italian Insider. Hier.

De verdachte van de moord op Orlando heet Francesco Mazzega en is 34 jaar oud. Hij komt net als het slachtoffer uit de stad Udine, en kende haar van werk. Ze werkten samen bij een bedrijf genaamd Lima, dat gespecialiseerd is in orthopedische producten. Het lichaam van Orlando was vastgeketend aan een stoel in de auto van Mazzega, een Toyota Yaris. Hij heeft de politie geen eenduidig motief kunnen geven voor zijn daad.

Francesco Mazzega

Het was binnen de familie van het slachtoffer al bekend dat Mazzega een bezitterige houding had, en extreem jaloers kon reageren op contacten die Nadia met anderen aan ging. Dat had de vader van Nadia al gezegd tegen een neef van Mazzega, die afgelopen dagen enkele reporters te woord heeft gestaan. Volgens de neef waren zowel vader Orlando als dochter Nadia ten einde raad. Het gedrag van haar vriend zou zo extreem zijn dat zij al het ergste vreesden. De vader van Nadia zou zelfs in tranen zijn uitgebarsten, zo vertelde de neef tegen verslaggevers.

Nadia Orlando was een erg geliefde persoon. Ze werkte voor een lokaal cultureel festival en schreef voor het bijbehorende magazine. Recente cijfers wijzen uit dat in Italië bijna 120 vrouwen het slachtoffer zijn van jaloerse partners; ofwel een moord elke drie dagen van het jaar. Deze zogeheten 'feminicide' lijkt daarmee enorm in opkomst binnen de misdaadstatistieken.

Rechts de Toyota waarin Nadia werd aangetroffen

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws