Door: Martijn Haas
Misdaad

Man aangehouden voor moordaanslag op rijschoolhoudster

Sommige moordzaken sorteren in een soort domino-effect. Eerst gebeurd er iets, en dan komt er een reeks reacties di...

Sommige moordzaken sorteren in een soort domino-effect. Eerst gebeurd er iets, en dan komt er een reeks reacties die allemaal verband lijken te houden met die eerste gebeurtenis en uiteindelijk vallen er veel meer slachtoffers dan alle betrokkenen vooraf ooit hebben kunnen voorzien. Zoiets dan. Het begin in de zaak die we hier behandelen lijkt de moordaanslag op Hans van Geenen, de zogeheten A-73 moord uit 2008. Maar voordat we beginnen met speculeren, nu eerst het laatste nieuws:

De politie heeft maandag een 45-jarige man gearresteerd in een TBS-instelling in Venray die op 1 april 2015 op een rijschoolhoudster uit Oss zou hebben geschoten. Die rijschoolhoudster is Bianca vd H., zie dit bericht van de site Misdaadjournalist. Bij die beschieting raakt zij destijds lichtgewond. Deze Bianca is de weduwe van de hierboven genoemde Hans van Geenen, vandaar de hierboven gelegde link. De TBS-verdachte die nu is vastgezet, is op bewakingsbeelden van die bewuste schietpartij te zien (zie ook de foto boven dit stuk). Hij heeft zich destijds voorgedaan als iemand die graag autorijlessen wilde gaan volgen bij deze vrouw.
 
Een niet zo fraai staaltje toneelspel dus. De maandag aangehouden man zat al bijna twee jaar vast in de TBS-kliniek in Venray in verband met een gewapende overval die op vrijdag 27 maart 2015 werd gepleegd op een winkel in het Overijsselse Holten. Daar hebben we ook documentatie van gevonden. Hier. Die overval heeft hij dus gepleegd kort voordat hij dus die mislukte aanslag pleegt op Bianca. Drukke dagen voor deze man toen. Hij is in april 2015 aangehouden in Duitsland. De politie gaat er niet vanuit dat het onderzoek naar de beschieting in Oss met deze aanhouding rond is. De politie zal namelijk op zoek moeten naar de mensen die hem hebben gestuurd. En daar komen we dan midden in de controversiële reeks gebeurtenissen sinds de A-73 moord op Van Geenen. De verdachten van die drive by shooting zijn destijds vrijgesproken. Sindsdien lijkt er een conflict rondom geld en verraad te spelen in de (wiet kwekende) kringen waar Hans van Geenen actief was. Misschien dat we er in de papieren Panorama binnenkort nog eens op terug moeten komen. Voor nu beloven we dat ons verhaal over deze snelmoord aanstaande zaterdag de misdaadklassieker is. 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws