Door: Martijn Haas
Misdaad

Breda schrikt op van liquidatie

Peter van der Linde (60) had een keurige autohandel aan de Bredase Edisonstraat. Wat de reden kan zijn voor de liquidati...

Peter van der Linde (60) had een keurige autohandel aan de Bredase Edisonstraat. Wat de reden kan zijn voor de liquidatie die er gisteren op hem is uitgevoerd is een raadsel. Hij zou uit het woonwagenkampcircuit komen maar daarvan is op dit moment geen bewijs voorhanden. 

Een schutter richt zijn vizier even na elven gisterenavond op Van der Linde die net het fietspad aan het Van Dijksplein in Breda passeert. Met vijf of zes schoten wordt een einde aan zijn leven gemaakt. Familie en omstanders zijn snel nabij om het lichaam te identificeren. Twee uur later vindt de politie kilometers verderop bij Gilze en Rijen een uitgebrande auto, mogelijk de vluchtwagen waarmee de schutter is weggekomen.

Breda is geen stad waar vaak liquidaties in het criminele circuit plaatsvinden. Misdaadkenners weten echter maar al te goed dat het wel een stad is waar al jaren vele onderwereldconflicten sluimeren. Zo is er de situatie rondom de bekende familie Damen. Vader Toon is in 2012 geliquideerd. Zijn zoon Toon junior werd onlangs beschoten in Kaatsheuvel.

Een cameraman in Breda heeft beelden gemaakt van de situatie kort na het incident.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws