Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rotterdamse politieagente (41) verdacht van voorbereiden moord op ex-geliefde

Niet alleen de politieagente is verdachte, ook vijf andere personen zijn opgepakt in het onderzoek naar het vermeende moordplan.

Politieagente

Afbeelding boven ter illustratie

Een Rotterdamse politieagente (41) uit Gorinchem is ingerekend op verdenking van een zeer ernstig feit, namelijk het voorbereiden van de moord op haar ex-geliefde. De arrestatie vond al op 5 juni plaats, maar justitie heeft een aantal weken gewacht met het naar buiten brengen van het nieuws. Dit heeft te maken met het feit dat de vrouw in beperkingen zit en andere verdachten nog moesten worden gearresteerd.

Een deel van de andere vijf verdachten zit inmiddels ook achter slot en grendel. Het gaat om een man zonder vaste verblijfplaats (37) en een man uit Ermelo (19). Drie vrouwen (19, 42 en een minderjarige) zijn ook verdachte in het onderzoek, maar werden na hun arrestatie weer vrijgelaten.

Langer vast

De hechtenis van de agente is afgelopen 16 juli met 60 dagen verlengd. Het OM doet ondertussen onderzoek, onder andere naar het motief van het vermeende moordplan. Een onderzoeksteam, bestaande uit mensen van het OM, de recherche en de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten in Rotterdam, is met de kwestie bezig. Wegens het lopende onderzoek wil justitie verder geen uitspraken doen over de zaak, aldus het Openbaar Ministerie op haar eigen website.

Agenten die over de schreef gaan

Verhalen over politieagenten die hun boekje te buiten gaan zijn in principe van alle tijden, al is een verdenking van het voorbereiden van een moord uitzonderlijk. Meestal gaan de zaken over corruptie, het lekken van informatie, het doorverkopen van gegevens aan onderwereldfiguren en criminele organisaties en ga zo maar door. Zo werd er half april nog een voormalig agent uit Spijkenisse tot een celstraf veroordeeld voor computervredebreuk, het schenden van zijn ambstgeheim en betrokkenheid bij drugshandel.

Misdaad
  • OM.nl
  • NL Beeld / Regiofotografie