Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Henk Strootman
Henk Strootman
Recente artikelen
 1. Sander Meyer
  Misdaad |
  Misdaadcolumn: Sander loopt warm voor cold cases

  Elke week schrijft misdaadverslaggever Henk Strootman een column over wat hem opvalt in de crimewereld. Deze week: Sander Meyer van coldcasezaken.nl

 2. Pascal F.
  Misdaad |
  Misdaadcolumn: Komt uzi-moordenaar Pascal F. definitief vrij?

  Elke week schrijft misdaadverslaggever Henk Strootman een column over wat hem opvalt in de crimewereld. Deze week: de moordenaar van Nadia van de Ven.

 3. Vader Gradus
  Premium Misdaad |
  De dood van een duivenmelker: volgens justitie pleegde Dalissa H. een sinistere vadermoord

  Een moord plegen is niet moeilijk. Maar het daarna uit handen blijven van justitie wel. Daar weten Dalissa H. (20) en haar ex-vriend Jeroen L. (37) uit Bergen op Zoom alles van. Wat bezielde Dalissa om haar vader te laten vermoorden? Binnenkort mag ze dat aan de rechter vertellen.

 4. Holland
  Misdaad |
  Misdaadcolumn: Denkend aan Holland

  Elke week schrijft misdaadverslaggever Henk Strootman een column over wat hem opvalt in de crimewereld. Deze week: Holland.

 5. Janus
  Misdaad |
  Misdaadcolumn: Hoe het boek over Janus er toch nog kwam

  Elke week schrijft misdaadverslaggever Henk Strootman een column over wat hem opvalt in de crimewereld. Deze week: het boek over 'de echte Ferry Bouman'

 6. Loot
  Misdaad |
  Misdaadcolumn: Loodgieter in de tang

  Elke week schrijft misdaadverslaggever Henk Strootman een column over wat hem opvalt in de crimewereld. Deze week: loodgieter Ron van Uffelen uit Vlaardingen.

 7. Jantje van Dijk: de automonteur met een fataal dubbelleven
  Premium Misdaad |
  Jantje van Dijk: overdag automonteur, ’s nachts drugsdealer

  Uit de editie van woensdag 13 oktober 2021: In de schimmige drugswereld van Amsterdam anno 1989 was automonteur Jantje van Dijk maar een onbeduidende speler. Althans, dat dacht men. Maar toen hij op 17 september dat jaar spoorloos verdween, werd al snel duidelijk dat de kleine Amsterdammer zich flink in de nesten had gewerkt door met de verkeerde mensen in zee te gaan. “Hij ging nog wel heel ontspannen naar zijn laatste afspraak toe.”

 8. Coldcase
  Misdaad |
  Misdaadcolumn: Wij blijven aan de boom schudden

  Elke week schrijft misdaadverslaggever Henk Strootman een column over wat hem opvalt in de crimewereld. Deze week: cold cases.

 9. Kroongetuige
  Misdaad |
  Wat staat Nabil B. te wachten?

  ‘Een eigen huis, een plek onder de zon.’ Het is één van die misverstanden rond het getuigenbeschermingsprogramma. Dat je in ruil voor belastende verklaringen de rest van je leven kunt luieren onder de palmbomen. Met een zak geld en eventueel een ander uiterlijk. De werkelijkheid is minder romantisch. Lang niet iedereen is geschikt voor dit loodzware programma. En dat tropische eiland? Vergeet het maar.

 10. Richard H.
  Misdaad |
  Misdaadcolumn: Komt kindermoordenaar Richard H. vrij?

  Elke week schrijft misdaadverslaggever Henk Strootman een column over wat hem opvalt in de crimewereld. Deze week: Richard H.