Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Hendrik Jan Korterink
Hendrik Jan Korterink
Recente artikelen
 1. De liquidatie van de Haagse Holleeder
  Misdaad |
  De liquidatie van de Haagse Holleeder

  Uit de editie van 12 september 2019: Op dinsdag 7 augustus 2018 wordt Karel Pronk (60) doodgeschoten bij koffiehuis Het Kalf in Delft. De schutter is spoorloos, maar zijn identiteit is bekend. Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink had sinds 2002 geregeld contact met Karel, wiens naam opdook bij verschillende liquidaties.

 2. Iedereen is bang voor De Rolstoelman
  Misdaad |
  Iedereen is bang voor De Rolstoelman

  Uit de editie van 8 september 2020: Op zondag 17 juni 2014 wordt in Athene ruim twee ton heroïne in beslag genomen. De vangst leidt tot een groot aantal liquidaties in Turkije, Canada en Nederland, waaronder die van Ali Akgün in december van dat jaar. Het transport was van de koning der koningen van de heroïnehandel: Urfi C., beter bekend als De Rolstoelman. Turkse media noemen hem ‘de Pablo Escobar van Turkije’. Een drugstransport kan altijd mislukken, maar hier was meer aan de hand: onderlinge strijd aan de top van de grootste heroïnebende ter wereld.

 3. Exclusief: In gesprek met de echte Ferry Bouman
  Misdaad |
  Exclusief: In gesprek met de echte Ferry Bouman

  Netflix is druk met de opnames voor Ferry: De Serie, de opvolger van Undercover. De nieuwe serie zal draaien om de opkomst van drugskoning Ferry Bouman, gespeeld door Frank Lammers. Maar hoe waarheidsgetrouw is de Netflix-versie van Bouman eigenlijk? Uit de editie van 11 december 2019: Een gesprek met een van de grootste drugstycoons van ons land. Van de wereld zelfs, volgens sommigen.

 4. Massmeijer
  Misdaad |
  De laatste gang van gevallen tv-presentator Frank Masmeijer: over het coke-punt

  Uit de editie van woensdag 3 april 2019: Een akkefietje met cocaïne in een lading bananen luidde de definitieve ondergang in van de ooit zo populaire showmaster Frank Masmeijer. Ooit beproefde hij zijn geluk in de Belgische horeca. Dat leek een succes, maar uit onderzoek van Panorama blijkt dat dit ook geen zuivere koffie was. Volgens insiders was Masmeijer al veel langer verstrikt in criminele zaken.

 5. Het laatste middagmaal van Martin Kok
  Misdaad |
  Het laatste middagmaal van Martin Kok

  Uit de editie van 15 januari 2020: Donderdag 8 december 2016 was een historische dag in de Nederlandse misdaadgeschiedenis. Een dag die veel crimejournalisten niet snel zullen vergeten: ’s middags was er een lunch met misdaadblogger Martin Kok van Vlinderscrime, diezelfde avond werd hij geliquideerd. De man die de hele dag in zijn buurt was, is vorig jaar in Italië gearresteerd. Speelde deze Christopher H., alias Scotty, onder één hoedje met de opdrachtgevers van de moord?

 6. Kamperkoning op de korrel
  Misdaad |
  Kamperkoning op de korrel

  Uit de editie van 27 november 2019: De grote politieactie op het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss lijkt voornamelijk gericht tegen Martien Reuvers (48), die door de politie wordt gezien als leider van de grootste drugsbende van Brabant. Hij bracht het er tot nu toe zonder al te veel kleerscheuren vanaf, maar of dit nu ook lukt? Zijn omgeving zwijgt in alle talen: “Bekennen is de politie verwennen.”

 7. Exclusief: In gesprek met de echte Ferry Bouman
  Misdaad |
  Exclusief: In gesprek met de echte Ferry Bouman

  Uit de editie van 11 december 2019: De Vlaams-Nederlandse serie Undercover is gebaseerd op de drie jaar lang durende undercoveractie van twee Vlaamse agenten bij ‘de bende van Janus van Wesenbeeck’. Hoe waarheidsgetrouw is zo’n serie en wie is Janus? Een gesprek met een van de grootste drugstycoons van ons land, van de wereld zelfs volgens sommigen.

 8. Zeven bloederige jaren - De trieste dieptepunten van de Mocro Oorlog
  Misdaad |
  Zeven bloederige jaren - De trieste dieptepunten van de Mocro Oorlog

  Uit Panorama nummer 39 (2019): ‘Een aanslag op onze rechtsstaat’ noemt minister Ferd Grapperhaus de liquidatie van advocaat Derk Wiersum, op woensdagmorgen 18 september 2019. Het is een nieuw schokkend dieptepunt in een jarenlange oorlog, waarin er telkens een grens werd verlegd. Onschuldige burgers werden het slachtoffer, een moeder werd voor de ogen van haar kinderen doodgeschoten, er lag ineens een hoofd op de stoep en toen de liquidatie van een advocaat die gewoon zijn werk deed.