Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jongen (18) knalt met scooter de snelweg op en wordt gepakt met drugs

Niet de meest handige actie wanneer je ook nog verdovende middelen bij je hebt... 

Hasj

Het is sowieso niet zo'n heel goed idee om met je scootertje de snelweg op te gaan, maar wanneer je vervoersmiddel óók nog vol zit met drugs, is het al helemaal geen slim plan. Toch deed deze 18-jarige jongen uit Roosendaal het.

Rond 23:00 op zondagavond zien agenten een scooter rijden op de A58 ter hoogte van Etten-Leur. Een opvallend iets, want normaliter zie je natuurlijk geen scooter op een weg waar auto's zo'n 130 km/u mogen rijden. Levensgevaarlijk dus.

De jonge man probeert met zijn scooter via de berm bij de shop van een tankstation te komen, maar wanneer de politie de 18-jarige bestuurder staande houdt en hem vraagt om zich te legitimeren, kan de hij de agenten geen rijbewijs, ID-kaart of paspoort tonen. De agenten besluiten daarom de jongen te fouilleren.

Niet best voor de jonge bestuurder, want de agenten treffen tijdens deze fouillering zakjes hasj en hennep aan. Naar aanleiding van de gevonden drugs, besluiten de dienders ook in het voertuig te kijken of hier verdovende middelen te vinden zijn. Met succes, want ook in de scooter wordt drugs aangetroffen. Volgens de politie ging het hier om tientallen zakjes met verdovende middelen.

Omdat er zóveel drugs werd gevonden, verdenkt de politie de 18-jarige bestuurder van het handelen in verdovende middelen. In een verklaring laat de politie weten dat de jonge verdachte nog vastzit voor verder onderzoek.

18-jarige verdachte

Onlangs plaatste Panorama dit artikel over jeugdbendes en het feit dat steeds meer jongeren 'vallen voor het snelle geld van de criminaliteit.'

Ook in deze zaak is de verdachte slechts 18-jaar oud. Nét meerderjarig, maar het is inmiddels een probleem in ons land: criminele jongeren. Ook steeds meer minderjarige jongeren worden opgepakt doordat ze zich mengen in criminele netwerken. De klusjes kunnen variëren van op de uitkijk staan, explosieven plaatsen, auto's in brand steken, drugs dealen, bankpasjes uitdelen voor witwaspraktijken, containers uithalen tot zelfs liquidaties.

Misdaad
  • Politie.nl
  • Adobe Stock