Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zwager van Doutzen Kroes Sid S. in cassatie na veroordeling voor verkrachting

Sid (of Sidick) S. gaat in cassatie tegen zijn gevangenisstraf van 4,5 jaar. De zwager van Doutzen Kroes en man van foodblogger Rens Kroes werd in april schuldig bevonden aan verkrachting. 

Sidick S.

In april van dit jaar werd Sidick S. in hoger beroep door het gerechtshof schuldig bevonden aan verkrachting. Hij kreeg 4 jaar en 6 maanden cel opgelegd. Een beduidend hogere straf dan de 2 jaar die S. in 2019 van de rechtbank kreeg opgelegd.

De Hoge Raad laat vandaag aan De Telegraaf weten dat Sid S. niet van plan is het er bij te laten en dat hij in cassatie gaat tegen de celstraf van 4,5 jaar. Er wordt nu onderzoek gedaan naar of de cassatie terecht is. Als er fouten gemaakt zijn, zal het hoger beroep opnieuw voor de rechter komen. Tot die tijd blijft de man van foodblogger Rens Kroes vastzitten.

Maar wat is er eigenlijk gebeurd?

'Ik breek je nek'

Op een dag in 2016 meldde een jonge vrouw zich compleet radeloos bij een koffiebar in Amsterdam. Ze vertelde dat ze verkracht was en vroeg de aanwezige mensen de politie te bellen. De gruwelijkheden hadden plaatsgevonden in haar eigen huis, waar ze een man had binnengelaten omdat hij even naar de wc moest, verklaarde ze.

De man wilde volgens het slachtoffer haar huis niet verlaten en verkrachtte haar. Daarbij zou hij dingen gezegd hebben als: 'ik breek je nek als je je beweegt' en 'ik vermoord je serieus'.

Sidick S.

De dader bleek Sid (of Sidick) S., een man met zowel de Ivoriaanse als de Amerikaanse nationaliteit. Hij werd aangeklaagd en in 2019 veroordeeld tot 2 jaar cel. Sidick S. ging in hoger beroep en na een hoop vertraging werd hij op 11 april 2024 door het gerechtshof veroordeeld tot 4 jaar en 6 maanden cel.

Sidick S. zelf stelde in de rechtszaal dat er niks is gebeurd en dat de twee het 'gezellig' hebben gehad. Allemaal met wederzijds goedvinden dus. De verkrachting zou verzonnen zijn omdat het slachtoffer geld wilde. Dat geld heeft ze overigens nooit geëist.

Uit het vonnis bleek dat de rechter de verklaringen van het slachtoffer een stuk betrouwbaarder vindt. Bovendien is er steunbewijs: op de avond van de verkrachting appte ze een vriendin dat de man haar huis niet wilde verlaten. Ook verliet ze haar huis in paniek op blote voeten om alarm te slaan bij de koffiebar. Dat wordt onderschreven door betrokken agenten. Al met al achtte het gerechtshof de verkrachting bewezen. Vandaar de celstraf voor Sid S.

Man van Rens Kroes

Lange tijd bleef de verkrachtingszaak buiten de media. In 2023, zo'n vier jaar na de eerste veroordeling, kwamen rechtbankdocumenten over de verkrachtingszaak via roddelvlogger Yvonne Coldeweijer (@lifeofyvonne) naar buiten. Toen pas bleek dat het om de man van foodblogger Rens Kroes ging. Dat maakt Sidick S.dus de zwager van topmodel Doutzen Kroes

Opvallend: Rens en Sid kregen in 2020 nog een dochter en trouwden in hetzelfde jaar. Dat was een jaar nadat Rens' man schuldig was bevonden aan verkrachting. En ook na de veroordeling in april 2024 bleef de foodblogster achter hem staan. In een reactie aan Boulevard bestempelde ze alle ophef nog als 'ontzettend sensatiegericht'.

Misdaad
  • de Telegraaf, Boulevard
  • NL Beeld / Patrick van Emst