Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: het beeldschone jongere zusje van Doutzen Kroes

De knappe Doutzen is door haar succes als topmodel wereldwijd bekend, maar kent u ook haar zusje Rens al?

Kroes

Doutzen is natuurlijk een van de mooiste Nederlandse exportproducten die we ooit hebben gehad als land. De Friese blondine stond vooraan toen de lichamen en gezichten werden uitgedeeld, en brak in 2005 door als model tijdens de Victoria's Secret-modeshow. Daarna ging het hard. Kroes liep shows voor de grootste merken op aarde. Versace, Dolce & Gabbana, Gucci, Ralph Lauren en ga zo maar door.

Begin vorig jaar liet de inmiddels 38-jarige Doutzen echter weten te stoppen met haar modellenwerk. Als mens stond ze niet achter sommige mode- en cosmeticamerken. "Ik wil alleen nog maar zuiver zijn", aldus Kroes na haar beslissing. Voor het geld hoeft ze het overigens ook niet meer te doen: de Friezin was jarenlang een van de best betaalde modellen ter wereld. Wat dat betreft kan ze terugkijken op een zeer succesvolle carrière.

Zusje

Maar Doutzen is zeker niet de enige beeldschone Kroes met succes. Rens, twee jaar jonger dan het voormalig supermodel, heeft het inmiddels ook prima voor mekaar.

Net als haar zus groeide ze op in Friesland, op het platteland. En waar Rens het in eerste instantie probeerde te maken als zangeres, verschoof haar interesse later naar voeding. Niet helemaal toevallig, aangezien haar grootouders een biologisch boerenbedrijf hadden en haar moeder als voedingsdeskundige werkt.

Boeken

In no time groeide Rens uit tot serieuze foodblogger, columniste en schrijfster. Inmiddels liggen er al meerdere publicaties van Kroes in de winkel, die stuk voor stuk over voeding gaan. Of beter gezegd: over 'powerfood', zoals de Friezin het zelf omschrijft. Helemaal zonder controverse is de schrijfster trouwens niet; meermaals werd haar verweten dat ze ongefundeerde gezondheidsclaims maakt. Dat lijkt haar echter niet af te remmen, want sinds eind vorig jaar ligt kookboek nummertje 5 in de schappen.

Entertainment
  • NL Beeld / Patrick van Emst