Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wederom kritiek op lingeriefoto's topmodel Heidi Klum (51) met dochter (20): 'Heel ziek!'

Moeder en dochter Klum doen al langer samen lingeriecampagnes, maar niet iedereen is te spreken over de samenwerking...

Klum

Heidi Klum maakte in eerste instantie furore als fotomodel - het begon allemaal in 1998 met de 'swimsuit edition' van het blad Sports Illustrated - maar pakte naast catwalkwerk ook tv-klusjes op. Nou ja, klusjes... Zeg maar gerust klussen; ze is het brein achter Germany's Next Topmodel, presenteerde onder meer het Amerikaanse Project Runway en was jurylid van America's Got Talent. De Duitse schone boekte dus niet alleen in Europa succes, maar groeide uit tot internationale bekendheid.

Inmiddels is ze 51 jaar oud, maar nog steeds op-en-topfit. Nog altijd doet ze modellenwerk en regelmatig schittert de blondine in pikante outfitjes voor diverse merken. Eén van die merken is Intimissimi, dat naast Heidi ook haar dochter Leni (20) wist te strikken. Alleen stelt niet iedereen dat op prijs...

Klum-duo in lingerie

In 2022 poseerden de twee voor het eerst samen in lingerie. De toen 49-jarige Heidi en haar 18-jarige dochter. Wat volgde was een sloot aan online haatreacties en felle kritieken.

"Ik ben over het algemeen blij met de campagne en ik heb een geweldige dag gehad met mijn moeder", reageerde Klum junior destijds. "Ik denk dat de foto’s geweldig zijn geworden en we hadden een geweldige tijd."

Naar de negatieve reacties keek ze niet, want 'als ik er niet naar kijk, hoef ik er ook geen aandacht aan te besteden', aldus het piepjonge model.

'Dit doe ik ook altijd met mijn vader'

Nu, twee jaar later, is het weer raak. Intimissimi, Heidi en Leni deelden deze week opnieuw campagnefoto's, waarna de kritiek losbarstte. Heidi Klum heeft de reacties onder haar Instagram-post uitgezet, maar in de comments bij de foto's van haar dochter geven tal van mensen hun ongezouten mening.

"Dit ziet eruit als het begin van een p*rn*film", klinkt het.

Een ander vindt het belachelijk dat Heidi en haar 20-jarige dochter elkaars ondergoed aanraken in een korte video.

"Hele authentieke situatie", grapt een derde. "Ik doe dit ook altijd met mijn vader als we Instagram-filmpjes opnemen."

Tegengas

Toch is het niet een en al haat en nijd onder de foto's. Zo stellen meerdere mensen dat de twee modellenwerk doen voor hetzelfde merk. Niets meer, niets minder.

"Ik snap de opmerkingen niet van mensen die zeggen dat dit raar is om te doen met je moeder", aldus iemand die het voor de Klums opneemt. "Zien ze het vrouwelijk lichaam en lingerie altijd als iets seksueels? Wat is het probleem. Ik ben heel nieuwsgierig naar hoe sommige mensen denken, want in mijn optiek is dit gewoon een moeder en een dochter die beste vrienden zijn. Ik hou ervan."

Klum en Klum lijken zich er in ieder geval weinig van aan te trekken. Naar verwachting blijven de twee dan ook gewoon lingeriefoto's het internet op slingeren de komende jaren. Dat is immers inmiddels wel traditie geworden.

Entertainment
  • Instagram, HLN
  • NL Beeld / Abaca Press