Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

4 jaar cel geëist tegen zwager van Doutzen Kroes: 'Ik breek je nek als je je beweegt'

Sid S., man van Rens Kroes en zwager van topmodel Doutzen Kroes, moet 4 jaar brommen, als het aan justitie ligt.

Doutzen Kroes

Donderdagmiddag werd duidelijk dat het OM 4 jaar cel eist tegen Sid S. Deze eis werd gedaan tijdens het hoger beroep in de zaak rondom een vermeende verkrachting in 2016. Sid S. is de man van Rens Kroes, foodblogger én de zus van Doutzen Kroes. Dat maakt S. de zwager van het topmodel.

In april 2019 werd S. schuldig bevonden door de rechtbank in Amsterdam. Hij kreeg een 2-jarige gevangenisstraf opgelegd, maar besloot in hoger beroep te gaan. In maart 2023 diende de zaak bij het gerechtshof in Amsterdam. De verdediging had echter gevraagd om getuigen te horen, waardoor de zaak opnieuw op zitting moest komen. Vandaar de vertraging.

'Ik vermoord je serieus'

Het vermeende feit waarvoor S. in 2019 werd veroordeeld, is een verkrachting die zou hebben plaatsgevonden op 9 september 2016. In Amsterdam zou Doutzens zwager toen een vrouw bij haar keel hebben gepakt, en haar hebben gedwongen tot seks. Het vermeende slachtoffers stelt dat S. daarbij dingen zou hebben gezegd als 'ik breek je nek als je je beweegt' en 'ik vermoord je serieus'.

Foodblogger Rens Kroes.

De rechtbank zag in 2019 dus genoeg bewijs om S. te veroordelen tot een gevangenisstraf van 24 maanden. Het hoger beroep zal moeten uitwijzen of het gerechtshof tot dezelfde conclusie komt. De eis is in ieder geval flink hoger.

Tijdens het hoger beroep stelde het OM dat S. bovendien een 'arrogante houding' had in de rechtszaal. Sid S. is na de zitting direct vastgezet, omdat men bang is dat hij vlucht naar Ivoorkust, het land waar hij naar eigen zeggen wil wonen.

Yvonne Coldeweijer

Lang bleef de zaak buiten de media - hoewel S. in 2019 schuldig werd bevonden, werd dit pas ergens in 2023 bekend. De rechtbankdocumenten over de verkrachtingszaak kwamen toen via roddelvlogger Yvonne Coldeweijer (@lifeofyvonne) naar buiten.

Rens, het zusje van Doutzen Kroes, blijft ondertussen pal achter haar man staan. Ze kregen in 2020 nog een dochter en trouwden in hetzelfde jaar.

Misdaad
  • AD
  • NL Beeld / Arjo Frank, Patrick van Emst