Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sidick S. - zwager van Doutzen Kroes - moet 4,5 jaar de cel in wegens verkrachting

Sid (of Sidick) S. moet de bak in. De zwager van Doutzen Kroes en man van foodblogger Rens Kroes is schuldig bevonden aan verkrachting.

Sidick S.

Op een dag in 2016 meldde een jonge vrouw zich compleet radeloos bij een koffiebar in Amsterdam. Ze vertelde dat ze verkracht was en vroeg de aanwezige mensen de politie te bellen. De gruwelijkheden hadden plaatsgevonden in haar eigen huis, waar ze een man had binnengelaten omdat hij even naar de wc moest, verklaarde ze.

De man wilde volgens het slachtoffer haar huis niet verlaten en verkrachtte haar. Daarbij zou hij dingen gezegd hebben als: 'ik breek je nek als je je beweegt' en 'ik vermoord je serieus'.

Sidick S.

De dader bleek Sid (of Sidick) S., een man met zowel de Ivoriaanse als de Amerikaanse nationaliteit. Hij werd aangeklaagd en in 2019 veroordeeld tot 2 jaar cel. Sidick S. ging in hoger beroep en in maart 2023 diende de zaak bij het gerechtshof in Amsterdam. De verdediging had echter gevraagd om getuigen te horen, waardoor de zaak opnieuw op zitting moest komen. Daarnaast wisselde S. meermaals van advocaat, waardoor de zaak vertraging opliep.

Nu, op 11 april 2024, is S. veroordeeld tot 4 jaar en 6 maanden cel; een hogere straf dan de 2 jaar die hij in eerste instantie kreeg. Sidick S. zelf stelt dat er niks is gebeurd en dat de twee het 'gezellig' hebben gehad. Allemaal met wederzijds goedvinden dus. De verkrachting zou verzonnen zijn omdat het slachtoffer geld wilde. Dat geld heeft ze overigens nooit geëist.

Het gerechtshof vindt de verklaringen van het slachtoffer dan ook betrouwbaarder. Bovendien is er steunbewijs: op de avond van de verkrachting appte ze een vriendin dat de man haar huis niet wilde verlaten. Ook verliet ze haar huis in paniek op blote voeten om alarm te slaan bij de koffiebar. Dat wordt onderschreven door betrokken agenten. Al met al acht het gerechtshof de verkrachting bewezen.

S. moet dus 4,5 jaar brommen. Hij werd al vastgezet na de laatste zitting, omdat er sprake was van vluchtgevaar. Het OM en de rechter waren bang dat S. de benen zou nemen naar Ivoorkust.

Man van Rens Kroes

Lange tijd bleef de verkrachtingszaak buiten de media. In 2023, zo'n vier jaar na de eerste veroordeling, kwamen rechtbankdocumenten over de verkrachtingszaak via roddelvlogger Yvonne Coldeweijer (@lifeofyvonne) naar buiten. Toen pas bleek dat het om de man van foodblogger Rens Kroes ging. Sidick S. is dus de zwager van topmodel Doutzen Kroes

Opvallend: Rens en Sid kregen in 2020 nog een dochter en trouwden in hetzelfde jaar. Dat was een jaar nadat Rens' man schuldig was bevonden aan verkrachting. En ook nu blijft de foodblogster achter hem staan. In een reactie aan Boulevard bestempelde ze alle ophef nog als 'ontzettend sensatiegericht'.

Misdaad
  • de Telegraaf, Boulevard
  • NL Beeld / Patrick van Emst