Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jake Paul (27) gaat tegen Mike Tyson (57) vechten

De twee schelen 30 jaar.

Mike Tyson

Jake Paul is inmiddels ook in Nederland een bekende naam. De Amerikaan kroop stuurde Jutta Leerdam wat berichtjes via Instagram, verleidde haar tot een date en is inmiddels de vaste vriend van de Nederlandse topschaatsster.

Paul speelde als 'Disney-sterretje' al in een kinderserie, maar werd pas echt bekend via de app Vine en als Youtuber. Als social mediabekenheid harkte Paul tientallen miljoenen binnen, dus werken voor z'n geld hoeft hij niet meer. Daarom was de carrièreswitch naar bokser verrassend te noemen.

Omhooggevallen influencer of serieuze bokser

Als bokser ging Jake Paul in het begin vooral de strijd aan met de vergane glorie uit de vechtsport. Zo versloeg hij onder anderen de 39-jarige voormalig MMA-ster Ben Askren en de 41-jarige Tyron Woodley, die ooit UFC-wereldkampioen was. Later nam hij het op tegen een echte bokser, namelijk Tommy Fury (het broertje van wereldkampioen zwaargewicht Tyson). Die pot verloor hij.

Inmiddels staat de teller voor Jake Paul op 10 gevechten; 9 keer winst (waarvan 6 KO's), en 1 keer verlies tegen Fury.

Tyson VS. Paul

Paul krijgt vaak de kritiek dat hij niet bokst tegen serieuze tegenstanders. Het opkomende gevecht tegen Mike Tyson lijkt daar het zoveelste voorbeeld van. Tyson is weliswaar een levende legende - hij was jarenlang de wereldkampioen zwaargewicht en sloeg talloze boksers knockout - maar wel een 57-jarige legende. Wie trainingsfilmpjes van de ouwe Tyson bekijkt, ziet echter dat er nog behoorlijk wat pit in 'Iron Mike' zit. Die slaat menig jonge bokser nog het licht uit de ogen, zou je zeggen.

Of dat ook geldt voor Jake Paul gaan we zien. De twee hebben aangegeven het op 20 juli tegen elkaar op te nemen in de ring, in het AT&T Stadium in Texas, een arena met plek voor maar liefst 80.000 toeschouwers. Het gevecht is een initiatief van MVP (het bedrijf van Jake Paul) en Netflix. Die streamingsdienst gaat het duel ook live uitzenden.

"Ik heb mijn pijlen gericht op de titel 'wereldkampioen' en nu heb ik de kans om mezelf te bewijzen tegen de beste wereldkampioen zwaargewicht ter wereld", schrijft Paul op social Media. "De 'baddest man' van deze planeet en de gevaarlijkste bokser aller tijden. Het is tijd om 'Iron Mike' te laten slapen."

Ook Tyson heeft al wat gezegd over de spraakmakende clash. "Hij is de laatste jaren enorm gegroeid als bokser", aldus de ouwe baas over de veel jongere Paul, "dus het wordt leuk om te zien wat de wil en ambitie van een ‘kind’ kan doen tegen de ervaring en het talent van de GOAT."

Sport
  • AD
  • NL Beeld / Imago, NL Beeld / Proshots