Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schoolmeester die kinderen verleidde krijgt 8 jaar gevangenisstraf

Basisschoolleraar Bas G. is vandaag veroordeeld door de rechtbank. De schoolmeester werd veroordeeld vanwege het (online) misbruiken van leerlingen.

Klaslokaal

De leraar was vooral op Snapchat actief. Hier benaderde hij leerlingen en deed het verzoek aan hen om seksuele handelingen te verrichten voor hun webcam. Ook heeft de politie ruim 900 video’s en 23.000 foto’s van kinderen gevonden op een harde schijf van de leraar.

Relatie

G. zou een tijd lang een relatie hebben gehad met een 12-jarig meisje die haar moeder was verloren. Zo zou hij haar helpen met huiswerk en keken ze op afstand samen naar een film. De twee zouden ook fysiek afgesproken hebben.

Zo zouden ze samen naar de McDonald's zijn gegaan en daarna naar het bos. Het meisje moest van G. seksuele handelingen uitvoeren. Ondertussen filmde de onderwijzer het tafereel. Ook stond de schoolmeester terecht vanwege een incident op een naturistencamping. Hij zou kinderen op de camping hebben opgezocht en vervolgens in het zicht van hen hebben gemasturbeerd. Dat schrijft Omroep Brabant.

Uitspraak

Deskundigen hebben het gedrag van G. onderzocht en deden bij een eerdere zitting aan de rechtbank het verzoek dat de onderwijzer tbs met dwangverpleging zou krijgen. Hier ziet G. zelf enorm tegen op. De verdachte liet weten dat hij eerder hulp had moeten zoeken en zonder hulp zou kunnen stoppen met zijn praktijken. Een uitleg hoe hij dat zou aanpakken bleef echter uit.

De rechtbank heeft vandaag uitspraak gedaan in deze zaak en acht alle verdenkingen tegen G. bewezen. De rechter liet weten dat de schoolmeester zijn seksuele genot voorop heeft gesteld en hierbij geen belang heeft gehecht aan de kinderen: “Als basisschoolleraar had hij moeten weten dat kinderen hierover niet zelf kunnen beslissen.” Dat meldt het AD.

De rechtbank heeft G. een gevangenisstraf van 8 jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd.

Misdaad
  • AD, Omroep Brabant
  • Adobe Stock