Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM: 'Schoolmeester verleidde tientallen kinderen en had relatie met 12-jarige'

Basisschoolleraar Bas G. moest maandag voor de rechter verschijnen. De schoolmeester wordt verdacht van een heleboel zedenmisdrijven bij minderjarigen.

Klaslokaal

De schoolmeester gaf al sinds 2002 les op dezelfde basisschool. Toch kreeg de politie hem pas in 2022 in het vizier. De eigenaar van een naturistencamping in Elsendorp deed een melding over G. Hij zou kinderen op de camping hebben opgezocht en vervolgens in het zicht van hen hebben gemasturbeerd. Dat schrijft Omroep Brabant.

Relatie

In de rechtbank kwam steeds meer boven water over de praktijken van de leraar. Zo zou hij leerlingen (online) benaderen voor foto’s en filmpjes. Ook zou G. een tijd lang een relatie hebben gehad met een 12-jarig meisje. Zo zou hij haar helpen met huiswerk en keken ze op afstand samen naar een film. De twee zouden ook fysiek afgesproken hebben. Zo zouden ze samen naar de McDonald's zijn gegaan. Na het eten zouden ze naar het bos zijn gegaan. Het meisje zou van G. seksuele handelingen moeten uitvoeren. De schoolmeester zou dit vervolgens hebben gefilmd.

De verdachte bleek al jarenlang via verschillende apps te chatten met kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Hij gaf ook les aan deze doelgroep. G. was namelijk meester van groep 6 en 7. Ook zou hij foto’s hebben gemaakt van de leerlingen op het schoolplein en in de kleedkamer.

Bewijs wissen

Nadat de eigenaar van de naturistencamping een melding had gedaan bij de politie kwam G. in het vizier. Niet veel later is ook het huidige vriendje van het meisje naar de leraar toe gegaan. Hij vertelde aan G. dat hij er niet mee weg zou komen. De leraar werd uiteindelijk in augustus opgepakt en zit sindsdien vast.

Nadat de campingeigenaar een melding had gedaan voelde de leraar de bui al hangen. Daarom is de onderwijzer daarna naar huis gegaan en zette hij zijn computer terug naar de fabrieksinstellingen om al het bewijs te wissen. Dit heeft hij echter niet goed gedaan. De politie vond tijdens het onderzoek namelijk nog 900 filmpjes en 2300 foto’s. Het beeldmateriaal was zowel van internet gedownload als door G. zelf gemaakt.

Tijdens de zitting werd er ook steeds meer duidelijk over de verdachte van deze zaak. G. kwam over als een moeilijk en eenzaam mens. Hij trok zich in de loop der jaren steeds meer terug in zijn eigen wereld. Hierdoor kreeg hij steeds meer tijd voor zijn obsessie met kinderen.

Deskundigen die het gedrag van Bas G. hebben onderzocht verzoeken de rechtbank om de verdachte tbs met dwangverpleging moet krijgen. Daar ziet G. naar eigen zeggen enorm tegenop. Hij geeft toe dat hij eerder hulp had moeten zoeken, maar kon niet goed uitleggen waarom hij nu zonder hulp zou kunnen stoppen.

De zaak gaat woensdag verder. Dan zal de officier van justitie met haar eis komen.

Misdaad
  • Omroep Brabant
  • Adobe Stock