Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hazes-soap gaat verder: Hazes jr. wil moeder voor de rechter slepen

Dat er ruzie is binnen de familie Hazes is inmiddels bijna geen nieuws meer. Toch komt er steeds weer een hoofdstuk bij in dit verhaal van familieperikelen.

André Hazes jr.

De laatste aflevering van de Hazes-docu, André Hazes: The Next Chapter, verscheen zaterdag op Videoland. Daaruit is gebleken dat er een kans bestaat dat André Hazes jr. zijn moeder voor de rechter wil slepen. Zo vindt hij onder andere dat Rachel leugens over hem verspreidt.

En/en-rekening

Rachel was in 2016 verwikkeld in een rechtszaak tegen haar voormalige beste vriendin Marieke van Beek. In die zaak vertelde moeder Hazes dat ze uit angst voor haar zoon haar spaarrekening had omgezet naar en/en-rekening: "Omdat ik bang was dat er een verslaafde zoon voor mijn deur zou staan. Dus het was als bescherming," vertelde ze destijds in de rechtszaal. Ze was bang dat André haar zou dwingen geld over te maken.

De weduwe wilde zelfs crimineel Klaas Otto inhuren om zichzelf te beschermen: "Ik zat toen in een moeilijke fase met mijn zoon en had het gevoel dat ik begeleiding kon gebruiken," liet de Rachel destijds weten.

Volgens Hazes jr. is dit grote onzin. Hij vertelt dat dit in 2016 speelde en dat hij toen nog niet eens verslaafd was. Hij laat dan ook weten erg boos te kunnen worden over dit soort uitspraken.

Appje

Destijds was de manager van Hazes jr. Ricardo Klaverdijk. Nadat hij een appje van zijn toenmalige manager kreeg over de uitspraken van Rachel, heeft de volkszanger hem aan de kant gezet. Hazes wilde niet doorgaan met Klaverdijk als hij zijn moeder zou blijven begeleiden.

André laat weten dat zijn moeder zich destijds bedreigd voelde door hem: "Daarom moest zij zo'n man in dienst nemen. Ja, dat vind ik echt heftig in een rechtszaal. Vooral omdat het niet waar is, snap je?" vertelt hij in de Videoland-documentaire.

Rechtszaal

De zanger heeft toen aan Klaverdijk laten weten dat deze uitspraken ervoor kunnen zorgen dat moeder en zoon Hazes tegenover elkaar komen te zitten in de rechtszaal. Hazes jr. vertelt dat hij dit niet accepteert: "Je hebt twee kanten in een rechtszaal." Daarom vroeg hij aan Ricardo aan welke kant hij dan zou gaan zitten. Dat antwoord moest de voormalige Hazes-manager verschuldigd blijven.

Een keuze maken wilde de toenmalig Hazes-manager niet, ondanks dat André dat graag wilde: "Het is alsof je tegen een kind zegt: 'Papa en mama gaan scheiden en je moet nu kiezen tussen papa of mama.' Dat kan bijna niet," besluit Klaverdijk.

Entertainment
  • André Hazes: The Next Chapter, Mediacourant
  • NL Beeld / Patrick van Emst