Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

VI-tafel over mot familie Hazes: 'Dreetje mag blij zijn dat hij die naam mág dragen'

Rachel Hazes verbiedt haar zoon de naam 'André Hazes' te gebruiken, 'junior' erachter plakken mag dan weer wel. 

Vandaag Inside

Het was woensdag groot nieuws: wéér trammelant binnen de familie Hazes. Bekend Nederland lijkt er nooit over uitgepraat te raken. Zo werd het conflict besproken aan tafel bij Vandaag Inside en ook Shownieuws besteedde zendtijd aan de Hazes-herrie.

'André Hazes' mag niet meer

Rachel en Hazes senior besloten op 21 januari 1994 hun zoon te vernoemen naar vader André. Nu, zo'n 30 jaar en een heleboel ruzies later, besluit ze dat haar zoon, André Hazes junior, de naam 'André Hazes' niet langer mag gebruiken. Ingewikkeld, want Rachel zou alle rechten hebben wat betreft de naam van de overleden zanger.

En om het nóg wat ingewikkelder te maken, huppelt er ondertussen ook al een 'André Hazes de Derde' rond op de wereld. Hazes junior vernoemde namelijk zijn zoon met Monique Westenberg óók naar zijn vader.

'Hysterisch wijf'

Ook bij Vandaag Inside aan tafel wordt de Hazes-mot besproken. Hoewel de mannen het geen enkel probleem lijkt om 'junior' achter zijn naam te zetten, want met 'Neymar jr. en Hans Kraay jr.' is niks mis, wordt Rachel toch even met de grond gelijkgemaakt.

"Het is belachelijk van een moeder dat ze dat doet. Want dat doet ze uit rancune, he?" begint Johan Derksen.

De Snor vindt dan ook dat het enkel en alleen Rachel kwalijk genomen kan worden. "Daar moet je tegen zeggen: 'Stel je niet zo aan, hysterisch wijf."

Het moge duidelijk zijn dat Rachel zich niet heel erg populair maakt met deze actie. Als ze dat überhaupt nog was na alle relletjes van de afgelopen jaren.

Toch zijn de mannen het over één ding eens: Dreetje Hazes mag allang blij zijn dat hij zichzelf André Hazes junior mag noemen. "Zijn vader is nog steeds de koning van de kroeg, dat zal hij nooit worden", aldus advocaat Job Knoester.

Rechten

Over de rechten van Rachel lijken VI-tafelgast en advocaat Job Knoester en oud-advocaat Bram Moskowicz - te gast bij Shownieuws - het niet helemaal eens te zijn. Volgens Knoester kan het allemaal niet. "Dat is toch volkomen gestoord? Die jongen heet gewoon Hazes."

Knoester: "Ik ben geen merkadvocaat, maar als die jongen André Hazes heet, dan zou ik me ook zo presenteren. Hij is niet geboren als 'André Hazes junior' natuurlijk."

Aan tafel bij Shownieuws vertelt Bram Moskowicz echter een ander verhaal. "Of je dit bij je zoon zou moeten doen, daar ga ik niet over", begint de oud-advocaat. Daarbij legt hij uit dat er een verschil zit tussen optreden en merchandise. Moskowicz denkt dat Rachel wat betreft dat laatste wel een kans maakt, omdat het voor verwarring kan zorgen.

"Optreden daar kunnen we allemaal geen verwarring bij hebben, want we weten dat senior dood is. Jammer genoeg."

Of het echt tot aan een rechtszaak gaat komen is nog onduidelijk, maar het kan dus spannend worden.

Entertainment
  • Vandaag Inside, Shownieuws
  • NL Beeld / Patrick van Emst
  • KIJK