Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bikers vechten voor kinderen in de knel: ‘Daders loopt het dun door de broek als wij erbij komen’

Kinderen die zijn misbruikt, mishandeld of gepest, leven vaak nog lang in angst, bang als ze zijn dat de dader hen weer op zal zoeken. Voor deze jonge slachtoffers is er nu hulp uit onverwachte hoek. Motorclub Child Protectors uit Den Helder beschermt deze kinderen en helpt ze om weer vol zelfvertrouwen en zonder angst verder te gaan met hun leven.

Motorrijder met kinderen

Het waait stevig in Den Helder en de regen zwiept hard tegen het raam van de gezellige woonkamer van ‘Sniper’ , de President van motorclub Child Protectors. Samen met nog twee mannen en een vrouw vormt hij het voltallige bestuur van deze niet alledaagse club en zij komen geregeld samen in het huis van Sniper om te vergaderen. Ook vandaag zitten zij hier bij elkaar aan de koffie, terwijl ze proeven van de heerlijke cake die Sniper heeft gebakken. Ze dragen jeans, stevige zwarte schoenen, een zwart shirt met opdruk en daarover een zwartleren mouwloos vest dat is bezaaid met stoere emblemen, kleurrijke patches en symbolen. Verder maken tatoeages , zware kettingen , oorringen en zonnebrillen het plaatje van onverschrokken bikers helemaal af. Wie wat beter kijkt, ziet echter al snel dat hier toch geen sprake is van een gangbare motorclub.

Op de ruggen van de vier vesten is een groot, wit schild genaaid, dat onmiddellijk de aandacht trekt met de woorden ‘Child Protectors’ in oranje koeienletters. Daaronder staat een tekening van een grote gebalde vuist die vriendschappelijk een kindervuistje een boks geeft. Langs de onderste rand van het vest staan de woorden ‘ to support and protect’ geschreven.

President van het bestuur Sniper (69) is van het type ruwe bolster , blanke pit, met een stem die klinkt als een klok. Hij is een gepensioneerd marinier die in vele brandhaarden op de wereld is ingezet, zoals Cambodja, Irak en Joegoslavië. Ook was hij direct betrokken bij de bevrijding van de gijzelaars tijdens de treinkaping bij De Punt in 1977 . Maar daar wil hij het vandaag niet over hebben.

Motorclub Child Protectors beschermt kinderen.

“Mijn werk is vele jaren mijn passie geweest en de herinneringen aan mijn marinierstijd haal ik graag op,” vertelt hij met een schittering in zijn staalblauwe ogen. “Maar het werk dat ik vrijwillig doe als Child Protector is daarmee niet te vergelijken. Ik doe dit nu al jaren , eerst bij een wereldwijde motorclub die zich inzet voor kinderen die bescherming nodig hebben en nu bij de motorclub en stichting die ik zelf in het leven heb geroepen , de Child Protectors.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

De mensen die hier zitten, zijn er al bij vanaf het eerste uur. We hebben allemaal een zogenaamde roadname, die we zelf hebben gekozen. Hier hebben we Robin Hood , onze vicevoorzitter Daarnaast zit Dobby , de treasurer en last but not least is daar Anti , onze security officer,” zo stelt Sniper het groepje in zijn woonkamer met een weids handgebaar voor.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Lifestyle
  • Ida van Dam