Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Indonesische politiecommissaris kan doodstraf krijgen voor de executie van zijn lijfwacht

In deze rubriek staan we stil bij opzienbarende moordzaken die elders in de wereld de gemoederen bezighouden. Deze week gaan we naar Indonesië, waar een hoge politiecommissaris de doodstraf kan krijgen voor de executie van zijn lijfwacht. Het heeft alle bestanddelen van een misdaadroman: koelbloedige moordenaars, corrupte politieleden en overspel. 

Overspel

Het is ruim 500 kilometer van Magelang naar Jakarta. De afstand is prima te doen in een volledig uitgeruste Lexus LM-350 (marktwaarde: bijna 150.000 euro). Dit is de MPV waarmee Putri Candrawathi (49) op vrijdag 8 juli 2022 de lange weg aflegt. Iets na vijf uur ’s middags arriveert ze bij de ambtswoning van haar man, politiechef Ferdy Sambo (49). Het steenrijke echtpaar heeft de dag daarvoor gevierd dat ze 22 jaar gehuwd waren in hun buitenverblijf in Magelang. Manlief is vooruit gereisd. Hij heeft op vrijdagen belangrijke afspraken, waaronder het wekelijkse potje badminton tegen de landelijke politiechef.

Putri hoeft overigens niet alleen te reizen. Haar entourage bestaat uit chauffeurs Ricky en Richard, assistent Kuat en natuurlijk haar trouwe lijfwacht, brigadier Yoshua Hutabarat.

Bij aankomst trekt Putri zich meteen terug in haar kamer. Ze voelt zich niet zo lekker. Weet ze wat er te gebeuren staat?

Een paar ogenblikken later stopt een zwarte Lexus RX voor de deur. Inspecteur Sambo stapt uit, geflankeerd door twee gewapende adjudanten. “Breng Yoshua hier,” commandeert hij terwijl hij zijn ambtswoning betreedt. Vanuit haar kamer hoort Putri de felle confrontatie tussen haar ziedende echtgenoot en de lijfwacht. Sambo snauwt: “Hoe kun je zo harteloos zijn!”

Slachtoffer Yoshua Hutabarat staat rechts van de vrouw van de politiechef.

Omringd door zijn kameraden, reageert Yoshua verontwaardigd: “Wat is er, commandant?” Hierop richt Sambo zich tot zijn chauffeur, Richard. “Knal hem neer! Snel, schieten!”

Yoshua smeekt om zijn leven, maar weet ook dat niemand het bevel van ‘Keizer Sambo’ zal negeren. Richard haalt de trekker van zijn Glock over. Terwijl Yoshua snakkend naar adem in een plas bloed ligt, nadert Sambo hem voor een genadeschot door het hoofd.

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Er klinkt luid gesnik vanuit de slaapkamer van zijn vrouw. Sambo gebiedt Kuat om haar naar hun privéwoning elders in Jakarta te brengen. Er is werk aan de winkel...

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Misdaad
  • YouTube, X, detik.com