Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Frauderende neppe profvoetballer Bernio V. wordt uitgeleverd aan Nederland

Niet eens goed genoeg zijn voor het eerste elftal van een amateurclub op het zesde amateurniveau en toch een contract tekenen bij verschillende profclubs. Het lukte een 28-jarige man uit Nederland. Zijn avontuur liep alleen niet goed af.

Voetbal

Foto boven ter illustratie

Het gaat om de in Paramaribo geboren en in Nederland opgegroeide Bernio V. Het balletje van zijn professionele voetbalcarrière begon in Moldavië te rollen. Hij tekende een contract bij FC Dinamo-Auto. Daarna tekende hij een contract bij Cape Town City FC in Zuid-Afrika, maar daar heeft hij nooit minuten gemaakt. Toch tuinde nog een aantal clubs in het trucje van Bernio. Dat schrijft Crimesite.

Valse documenten

Na een maand vertrok V. alweer uit Zuid-Afrika. Vervolgens ging hij naar Chili om speler te worden bij Audax Italiano. De zogenaamde profvoetballer verdiende hier veel meer dan zijn medespelers. Ook woonde hij in een groot huis. Toch was hij na korte tijd ook hier weer verdwenen. Bernio kon dit allemaal bewerkstelligen omdat hij valse documenten bij zich had.

Ook had hij een zogenaamde zaakwaarnemer bij zich die beweerde dat V. voor veel geld was door te verkopen aan een Chinese club. Dat deed hij onder de naam Mo Sinouh, de naam van een echte zaakwaarnemer binnen het profvoetbal.

Na deze avonturen keerde de voetballer weer terug in Europa. Hier tekende hij bijna een contract bij het Deense Viborg FF. Die club ontdekte echter dat de papieren van Bernio vals waren. Hij werd daarom gearresteerd en veroordeeld voor fraude. Daarnaast moest V. een boete van 2000 euro betalen en kreeg hij een gevangenisstraf van 1 jaar en 3 maanden opgelegd. Deze straf kreeg hij ook omdat er nog andere aanklachten tegen hem waren, o.a. verkrachting en geweldpleging. Ook zijn eigen vriendin had aangifte tegen hem gedaan.

Prostituees

In 2021 kwam Bernio weer vrij en wist hij toch weer uit de rug van de autoriteiten weg te lopen. Daarna vertrok hij naar Colombia en ging hij door met de boel belazeren. Door alle oplichtingspraktijken en het frauderen leidde hij daar een luxeleven en gaf hij veel geld uit. V. beloofde dat hij zou betalen via onder andere internetbankieren en creditcardmaatschappijen. Dat heeft hij alleen nooit gedaan. Ook trok hij overschrijvingen die hij deed later weer in.

Door een feestje met prostituees kwam Bernio definitief buitenspel te staan. Het liep uit de hand omdat de 'prof' de dames niet kon betalen. Hij werd aangehouden en zit sinds juni 2021 vast in een Colombiaanse gevangenis.

Gustavo Petro, de president van Colombia, heeft de uitlevering van de ‘profvoetballer’ goedgekeurd. Bernio zal daarom terugkeren naar Nederland. Ook hier heeft V. het een en ander op zijn kerfstok staan, zo zal hij worden aangeklaagd voor mishandeling en gewapende overvallen. Het is nog niet bekend wanneer V. aan Nederland overgeleverd zal worden.

Sport
  • Crimesite, Wikipedia
  • Adobe Stock