Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: spin veroorzaakt ernstig verkeersongeluk

Spinnen, de één pakt ze zo op en de ander rent gillend weg. In ieder geval zijn heel veel mensen bang voor deze geleedpotigen. Soms is dat ook wel terecht, want ze kunnen heel wat leed veroorzaken.

Tarantula-spin

Zo ook in het verkeer. Daar kwam een 24-jarige Canadese motorrijder achter. Een Zwitserse camperbestuurder remde ineens omdat hij niet over een Tarantula-spin wilde rijden. Dat meldt National Park Service.

Botsing

Door het plotselinge remmen botste de Canadese man met zijn motor bovenop de camper. Hij raakte hierbij gewond en moest naar het ziekenhuis vervoerd worden. Het noodlottige ongeval gebeurde in de omgeving van Death Valley National Park in Californië. Het echtpaar dat in de camper zat bleef ongedeerd.

Een parkfunctionaris raadt de mensen die in deze omgeving rijden aan om op hun snelheid te letten: “Onze wegen hebben nog steeds grindplekken als gevolg van overstromingsschade, en wilde dieren in alle soorten en maten zijn afwezig.”

Herfst

Tarantula-spinnen verblijven een groot deel van het jaar onder de grond. In de herfst zijn ze vaak boven de grond te vinden. Dit doen ze omdat de herfst het paarseizoen is van de geleedpotige beestjes. Deze spinnen zijn niet gevaarlijk, maar kunnen wel bijten. Een beet van het dier is te vergelijken met het een bijensteek.

Overigens gebeuren er vaker ongelukken door de aanwezigheid van spinnen. Al komt dat vaak door de acties van mensen. Zo probeerde ooit een man een spin in de fik te steken. Dat ging echter niet van een leien dakje. Hij veroorzaakte hierdoor namelijk een grote bosbrand. Niet zo handig.

Bizar
  • National Park Service, Metrotime
  • Adobe Stock