Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Carrière Andre Hazes jr. lijkt voorbij: 'Hij is geen artiest meer'

Het is geen verrassing dat het André Hazes jr. niet lukt om het succes van zijn vader te evenaren. De carrière van de zanger zit nu echter in een wel heel diep dal.

Andre Hazes jr.

Hazes maakt tegenwoordig andere muziek dan vroeger. Dat lijkt commercieel niet de beste keuze te zijn geweest voor de kaartverkoop van zijn concert in Ahoy. Producent MediaLane is tevreden over de kaartverkoop van de eerste ring, al krijgt de zanger die niet eens vol. Dat schrijft het AD.

Het lijkt wel alsof er een besmettelijk virus aan de kaartjes zit verbonden. De tickets voor het concert worden namelijk voor minder dan de helft van de prijs aangeboden op veilingsites. De productie laat echter weten dat dit heel normaal is: "Om de tweede ring te optimaliseren zetten wij Vakantieveilingen in, dit gaat alleen om de tweede ring en slechts om een beperkt aantal tickets."

Verlies

Een aantal mensen in de muziekwereld beweert dat de kaartverkoop van dit concert erg slecht loopt. Zo zou Ahoy nog niet eens voor de helft vol zitten. Een van de organisatoren laat aan de krant weten dat er sowieso financieel verlies geleden gaat worden bij dit concert.

Een insider uit de muziekindustrie adviseert dan ook om het concert flink uit te kleden om nog meer financieel verlies te voorkomen: "Minder vuurwerk en video-effecten, alles om de financiële schade binnen de perken te houden."

Holland zingt Hazes

De naam Hazes ligt commercieel gezien nog altijd gunstig in de markt, al komt dat waarschijnlijk door het oeuvre van paps. Zo loopt de kaartverkoop van Holland zingt Hazes in de Ziggo Dome nog elk jaar goed.

Het lijkt er daarom op dat het vooral aan Junior zelf ligt. De afgelopen jaren was het nieuws overvol met de problemen van de zanger. De ene keer ging het over zijn drank- en drugsverslaving en de andere keer over de scheve schaatsen die hij reed, of de ruzies die hij had met zijn familie.

Een van de organisatoren laat weten dat André echt wel een sympathieke gast is. Het gaat volgens hem alleen te vaak over de privézaken van de zanger: "Zelfs als hij een nieuw album presenteert, gaan de krantenkoppen over hem en Monique. André Hazes is geen artiest meer, maar een BN'er."

Entertainment
  • AD
  • NL Beeld / Patrick van Emst