Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FOTO: genaaide studenten gooien dildo's naar overheidsgebouw

Protesteren kan op allerlei manieren. Je kan met zijn allen naar het Malieveld gaan in Den Haag, je kunt je vastlijmen aan de A12 of je blokkeert de snelweg met een tractor. Studenten in Groningen hadden echter een andere manier om hun onvrede te uiten.

Robbert Dijkgraaf

Een grote groep studenten voelt zich genaaid door de overheid. Het gaat hier om de 'pechgeneratie'. Zij hebben geen recht gehad op een basisbeurs waardoor ze alles hebben moeten lenen. Dat vinden ze erg lullig, omdat voor de nieuwe studenten weer een basisbeurs is ingevoerd. Voor de 'pechgeneratie' is het extra vervelend omdat ook de rente op hun lening flink omhoog is gegaan. Waar dat in 2021 nog 0,46 % was, moeten zij nu 2,56 % rente betalen.

Dildo's

De studenten vinden dus dat ze flink de lul zijn. Daarom hadden ze een toepasselijke actie bedacht om hun onvrede over de gang van zaken te laten blijken. De groep kwam zondagmiddag bij elkaar om dildo’s naar het gebouw van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen te gooien.

Onder veel gejuich begon de actie. Sommige van de seksspeeltjes waren voorzien van een zuignap. Hierdoor bleven enkele dildo’s plakken aan het pand van 'Ome DUO': “Als DUO ons naait, dan naaien we hen terug”, vertelt een van de demonstranten aan het lokale OOG TV. Tijdens de actie werden er leuzen gezongen door de jongeren.

Bij het protest was ook ROOD Groningen (de lokale afdeling van de jongerenpartij van de SP) aanwezig. Die konden voor de verandering de tomaten thuislaten en het gooimateriaal uit diverse nachtkastjes vissen, zo stellen wij ons voor. Een woordvoerder van de linkse jongeren vertelt dat het lijkt alsof je gestraft wordt om te leren: “Veel studenten hebben ondertussen zo'n hoge studieschuld dat zij bijna de rest van hun leven bezig zijn met afbetalen.”

In ieder geval hebben de studenten nu wel geleerd hoe een dildo blijft plakken. Daar hoefden ze niet eens collegegeld voor te betalen.

Bizar
  • OOG TV, Blikopnieuws
  • NL Beeld / Proshots, ROOD Groningen