Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schokkend: student springt van Vindicat-gebouw in Groningen (update)

Donderdagochtend 27 juni heeft zich een drama afgespeeld in studentenstad Groningen. Rond 6 uur in de ochtend is een Groningse studente van het dak van het Vindicat-gebouw afgesprongen. Vrijdagmiddag werd bekend dat het meisje aan haar verwondingen is overleden.

Vindicat Groningen

Op schokkende beelden die sinds donderdag rondgaan op het internet is te zien dat een feestje gaande is op het dak van het gebouw van de Groningse studentenvereniging. Terwijl anderen in een grote groep bij elkaar staan, is er één persoon te zien die vanaf een afstand begint te rennen en van het gebouw springt. Een andere student lijkt nog achter de persoon aan te rennen, maar dat was tevergeefs.

Overleden

Vrijdagmiddag rond half 3 maakte het bestuur van Vindicat bekend dat het meisje inmiddels aan haar verwondingen is overleden en dat het om de Groningse studente Justine Tjalkens gaat.

In een verklaring schrijft de studentenvereniging dat Justine een geliefd lid was. Uit de verklaring: "Wij zijn er helemaal kapot van en hebben geen woorden voor dit grote, hartverscheurende gemis."

Vrijdagmiddag verzamelden studenten zich bij het Vindicat-gebouw om te rouwen. Daar ligt inmiddels ook een bloemenzee aan boeketten die er neer zijn gelegd door studenten en andere Groningers.

De oorzaak van het drama is nog altijd onduidelijk.

Nieuws
  • Sikkom
  • NL Beeld / Proshots