Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De wetenschap heeft gesproken: 'Drank maakt je aantrekkelijker'

Een koude goudgele rakker naar binnen klotsen, dat is altijd heerlijk. Nu blijkt ook nog dat je er aantrekkelijker van wordt. Win-win.

Bier

Wanneer je een paar pilsjes naar binnen hebt laten glijden, verandert je gedrag. Dat is echter niet het enige. Ook je uiterlijk verandert en schijnbaar op een positieve manier. Daar kwamen onderzoekers van de Universiteit van Bristol achter.

Vruchtbaarheid

Wanneer je even een goede borrel naar binnen werkt, verwijden je bloedvaten en gaan ze zich ontspannen. Hierdoor krijg je een rode gloed op je gezicht en lijkt het alsof je een beetje gaat glimlachen. En laten de vrouwtjes dat nou nét aantrekkelijk vinden. Dus, lekker zuipen en je ligt goed bij de vrouwen.

De hoofdonderzoeker Marcus Munafo laat weten dat een goede doorbloeding in het dierenrijk staat voor vruchtbaarheid: "Het zou goed kunnen dat mensen rode wangen ook opvatten als een positief seksueel signaal."

Twee biertjes

De wetenschappers zijn overigens op een hele simpele manier tot deze conclusie gekomen. Ze lieten aan de deelnemers van het onderzoek drie foto’s zien met dezelfde achtergrond waar mannelijke en vrouwelijke studenten op stonden.

Op de eerste foto waren de studenten nuchter, op de tweede foto hadden ze slechts een beetje alcohol op en op de laatste foto waren ze straalbezopen. De meeste deelnemers vonden de tweede foto, waar de studenten een beetje alcohol op hadden, het aantrekkelijkst.

Om succes te hebben moet je jezelf dus niet helemaal klemzuipen, want dan gaat het verkeerd. Sowieso is overgeven niet zo’n hele aantrekkelijke houding en daarnaast ga je dan ook nog eens wazig uit je ogen kijken. Hou het dus lekker bij twee biertjes. Of ken je eigen grens, wat betreft het nuttigen van de goudgele rakkers.

Voor nu zouden we zeggen, trek een pilsje open en ga lekker de hort op. Misschien kom je nog wel de liefde van je leven tegen.

Lifestyle
  • Manify, Metronieuws
  • Adobe Stock