Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Medische studenten ontdekken donorlichaam met drie snikkels: 'Man wist zelf mogelijk van niks'

Studenten van een medische opleiding in het Britse Birmingham hadden een primeurtje te pakken. Nou ja, eigenlijk drie primeurtjes...

Studenten

Wanneer een lichaam gedoneerd wordt aan de wetenschap kunnen er verschillende dingen mee gebeuren. Medische specialisten gebruiken het bijvoorbeeld om nieuwe operatietechnieken te ontwikkelen. Maar een lichaam kan ook terechtkomen in het onderwijs, waar het gebruikt wordt om medische studenten van alles en nog wat te leren. Britse studenten in Birmingham kregen echter een vrij bijzonder geval 'voorgeschoteld', zo is te lezen in het Journal of Medical Case Reports.

De donor was namelijk een man van 78 met niet één, niet twee, maar drie penissen. Een afwijking die in de medische wereld 'triphallia' wordt genoemd.

Zeer zeldzaam

Het hebben van twee snikkels - diphallia - is al een zeldzaamheid; naar schatting wordt 1 op de 6 miljoen mannen geboren met twee mannelijke geslachtsdelen. Soms gaat het om twee volwaardige penissen, maar vaak is er sprake van een hoofd- en een kleine bijpenis.

Van triphallia is echter maar één ander geval bekend; in 2020 werd er een jongetje met drie snikkels geboren in Irak. Het onderzoek in Groot-Brittanië naar het volwassen lichaam van iemand met triphallia is dus een primeurtje.

Wist zelf mogelijk van niks

Onderzoekers van de universiteit in Birmingham stellen dat de 78-jarige man mogelijk zelf niet eens niet op de hoogte was dat er nog twee extra 'potloden' in zijn 'etui' zaten. Dat klinkt gek, want waarom zou je zelf niet weten dat er drie jongeheren tussen je benen bungelen?

Nou, op foto's in het Journal of Medical Case Reports is te zien dat twee van de drie penissen in de balzak verstopt zaten. Eentje daarvan was intern aangesloten op de 'hoofdpenis'. De ander had überhaupt geen plasbuis.

"Zonder de ontleding zou deze anatomische variatie nooit zijn ontdekt", stellen Britse onderzoekers. "En dat wekt de suggestie dan het hebben van meerdere penissen wellicht vaker voorkomt dan gedacht."

Bizar
  • Independent, Journal of Medical Case Reports
  • Adobe Stock