Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Echtpaar neemt 11 gifslangen mee in Flixbus

Mensen nemen de raarste dingen mee in hun bagage. Een Spaans koppel had echter wel iets heel bijzonders bij zich.

Flixbus

Het stel reisde per Flixbus van Amsterdam naar Lille. In het Belgische Gentbrugge werd de bus gecontroleerd door de douane en de federale wegpolitie op drugs. In de koffers van het echtpaar zat geen drugs, maar wel iets anders ongebruikelijks. Ze hadden namelijk elf gifslangen bij zich.

Gabonpofadder

De reptielen werden direct in beslag genomen en overgedragen aan een organisatie waar specialisten werkzaam zijn. De brandweer moest er zelfs aan te pas komen om de dieren af te pakken. Het Spaanse stel had de slangen opgeborgen in kartonnen dozen. Die hadden ze vervolgens weer in een plastic zak gedaan.

Onder de beesten was ook de gevaarlijke gabonpofadder aanwezig. Dat is één van de meest gevaarlijke slangen onder de pofadders en ook nog eens de grootste. Deze slangen komen vooral voor in het westen van Afrika.

Giftanden

De gabonadders zijn een van de gevaarlijkste soorten in hun gebied. Zeker de gabonpofadder. Die heeft enorme giftanden. Op die manier kan die heel veel gif injecteren als die iemand bijt.

De twee personen die de slangen in hun bezit hadden mochten ze niet over de grens vervoeren. Ze hadden namelijk geen doorvoerbewijs. De federale politie zal de zaak daarom nader onderzoeken.

Er werd tijdens de rit niemand gebeten. Zolang een gabonpofadder zich niet bedreigd voelt, zal hij mensen niet aanvallen. De prooien van deze slang bestaan voornamelijk uit vogels en kleine zoogdieren. Hierbij moet gedacht worden aan konijnen en ratten.

Bizar
  • Het Laatste Nieuws, Naturalis
  • Adobe Stock