Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Daar gaan ze: de kunst van het flauwvallen

In de herfst vallen de blaadjes, in de zomer vallen de schildwachten. Niet zo gek ook, want urenlang stilstaan onder de brandende zon in een veel te warm uniform, daar is de mens simpelweg niet op gebouwd. Waarom ze het dan toch doen? Voor de eer, de poen en natuurlijk vooral: de foto’s! Op deze en de volgende pagina’s de gekste en grappigste kiekjes die we konden vinden van schildwachten die ’m niet meer overeind kregen.

Flauwgevallen trombonist

We zijn allemaal weleens flauwgevallen, of hebben op z’n minst iemand anders zien flauwvallen. Maar wat is flauwvallen nu eigenlijk precies, en wat gebeurt er op zo’n moment allemaal in je lichaam? We hebben het even gevraagd aan Dokter Google.

De medische term voor flauwvallen is syncope en wordt gedefinieerd als ‘een kortdurende en vanzelf-overgaande bewusteloosheid veroorzaakt door een verminderde bloedtoevoer naar de hersenen, maar niet voor een hersenschudding.’ Het bewustzijnsverlies leidt tot verlies van lichaamshouding door het wegvallen van de spiertonus.

Toen koningin Elizabeth nog leefde, werd er voor haar elke zomer in Londen een grote parade gehouden. Slaap verwekkende shit, vond deze schildwacht.
Flauwvallen als de hele wereld toekijkt, is uiteraard niet alleen voorbehouden aan de Britten. Ook in Nederland hebben we mensen rondlopen die zich op dat gebied kunnen meten met de absolute wereldtop. Zoals deze marinier overtuigend liet zien op Prinsjes dag.
De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.
In Zweden dachten ze: wat die Britten en Hollanders kunnen, kunnen wij ook! Tijdens de doop van prins Julian in het paleis van Drottningholm in de buurt van Stockholm stuurden ze hun beste schildwacht het veld op.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Lifestyle
  • NL Beeld. ANP, Pro Shots, AP, AFP