Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een dag op pad met Ik geloof in mij-ster Rutger van Barneveld

Volkszanger René le Blanc maakte een meer dan verpletterende indruk in de televisieserie Ik geloof in mij en was in één een klap wereldberoemd in heel Nederland. In de schaduw van zijn spotlight doet een andere grote ster van de show er alles aan om nog rijker, beroemder en geliefder te worden dan zijn aartsrivaal. Een kijkje achter de schermen bij de moeizame en pijnlijke opnames van de nieuwe videoclip van Rutger van Barneveld leverde een hilarische dag op. “Ja hallo, staan jullie mij nou uit te lachen?”

Rutger van Barneveld

In het kantoorpand van zijn management in Mijdrecht geeft Rutger van Barneveld het bezoek een stevige hand. “Ah, Rutger van Barneveld!” groet ik de volkszanger enthousiast. “De grote man himself!” Rutger reageert met een ontwapenende glimlach: “Ik ben 1 meter 68, dat valt best mee.” De sterallures van René le Blanc, die andere ras-entertainer uit de hilarische en vooral aandoenlijke televisieserie Ik geloof in mij, zijn duidelijk niet van toepassing op zijn doodgewone tegenhanger uit Tiel.

“Blauwe bril of gouden bril?” Met een ernstig gezicht kijkt Rutger naar Diederik Ruisch. “Neem ze beide maar mee,” antwoordt de muziekmanager glimlachend. Vandaag is een grote dag voor zijn artiest en niet alleen vanwege de videoclipopname van De mazzel dan! Van Barnevelds potentiële nieuwe hit.

Voorbespreking voor de videoclipopname van De mazzel dan!

Nee, vandaag gaat Rutger ook ein-de-lijk een punt zetten achter zijn mislukte huwelijk. “In deze video mag ik mijn ex het huis uit pleuren,” vat Rutger al wandelend naar de eerste filmlocatie van de dag de strekking samen van zijn nieuwe single. “Ik ben zes jaar getrouwd geweest, totdat zij het onverwachts met mij uitmaakte.

Dat was in 2016, maar ik heb het nog steeds geen plekje kunnen geven. Maar nu zeg ik dus: de mazzel dan! Ik begin opnieuw. Het is oké zo. Ik gooi je lekker het huis uit. Voor mij is deze videoclip dan ook een stukje traumaverwerking.” Na een korte stilte: “En we promoten in de video ook een nieuw shotje. Met citroensmaak.” Diederik springt bij: “Met gele kanarieveertjes die we subtiel in de videoclip verstoppen. Als de kijkers die allemaal kunnen vinden, maken ze kans op een jaarvoorraad kanarieshotjes.”

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Rutger: “Mooi toch? Vind ik leuk.” Daarmee doelt de zanger vooral op zijn bankrekening, want hij is het nieuwe gezicht én aandeelhouder van de citroenlikeur, waarmee hij de strijd wil aangaan met Flügel als hét nieuwe partyshotje. Hoe het smaakt? “Stukken beter dan Flügel. Al ben ik eigenlijk niet zo van de shotjes. Van bier ook niet echt. Doe mij maar een lekker glaasje witte wijn.”

Boos

De eerste filmlocatie is de woning van een vriend van Diederik. Akte 1: Rutger gooit zijn ex-vrouw het huis uit. De filmcrew – cameraman Joey, visagiste Peggy, regelaar Angela, actrice Sietske en Diederik – staat klaar voor de eerste scène, waarin Rutger om een hoek van de woning loopt én boos moet kijken.

Het eerste gedeelte wil nog wel lukken. “Het mag echt wel wat bozer,” roept Angela als Rutger voor de vijfde keer met exact dezelfde neutrale blik door de kamer wandelt. “Met deze blik krijg je dat wijf nooit je huis uit,” roept Diederik hem na. “Maar ik kan bijna niet kwaad zijn,” verdedigt de zanger zich. Diederik: “Lul toch niet, man! Boos kijken, kom op.”

Pas na acht pogingen kijkt Rutger een keer lichtelijk geïrriteerd. Vermoedelijk omdat hij nu al acht pogingen nodig heeft voor het eerste shot op wat nog een lange dag zal worden. Cameraman Joey neemt er genoegen mee. “Prima zo. Volgende shot.” Scene 2: de koffer neergooien op de bank in de woonkamer en vullen met kledingstukken. Allemaal in boze toestand natuurlijk. “Je mag dat ding best neersmijten, hè? Niet te lief,” instrueert Joey.

"Rutger, even serieus. Dit liedje gaat over dat takkewijf van jou, hè? Zij heeft jou helemaal leeggetrokken."

Manager Diederik

In zijn eerste poging plaatst Rutger met een opzichtige beweging de koffer voorzichtig op de bank. Hilariteit bij de filmcrew. Met een afwachtende blik, zonder iets te zeggen, kijkt Rutger in het rond. Sietske: “Veel te lief! Je legt dat ding gewoon keurig neer!” Angela: “Het moet echt wat agressiever, Rutger.” Peggy: “Smijten met dat ding!” Diederik: “Rutger, even serieus. Dit liedje gaat over dat takkewijf van jou, hè? Zij heeft jou helemaal leeggetrokken. Niet zo lief doen nu. Je bent helemaal klaar met dat mens en je gooit haar eruit. Kom op!”

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Pas na acht pogingen kijkt Rutger een keer lichtelijk geïrriteerd. Vermoedelijk omdat hij nu al acht pogingen nodig heeft voor het eerste shot op wat nog een lange dag zal worden. Cameraman Joey neemt er genoegen mee. “Prima zo. Volgende shot.”

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Entertainment
  • Joris van Gennip