Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man klaagt ziekenhuis aan en wil miljoenen na zien keizersnede eigen vrouw

Het wonder van de menselijke geboorte, het is niet voor iedereen weggelegd...

Keizersnede

De menselijke geboorte blijft een wonderlijk iets. De vrouw die een topprestatie neerzet, een team specialisten eromheen dat de boel in goede banen leidt en aan het einde van de rit: nieuw leven. Maar dat deze mijlpaal niet automatisch bij iedereen in het lijstje 'mooiste gebeurtenissen van je leven' komt, bewijst Anil Kopula uit Australië.

De kerel eist namelijk een miljard Australische dollars - zo'n 600 miljoen euro - van het ziekenhuis nadat hij in 2018 getuige was van de geboorte van zijn kind.

Psychotisch

Zijn telg kwam destijds ter wereld in het Royal Women’s Hospital in Melbourne. Dat gebeurde via een keizersnede, een bevalling waarbij het kind niet via 'down under' naar buiten komt, maar middels een snee in de buikwand.

Nu, vijf jaar later, wil Anil geld zien. Veel geld. Heel veel geld. Waarom? De Australiër zag naar eigen zeggen 'de inwendige organen en het bloed' van z'n vrouw. Het ziekenhuis stond dat toe en moedigde zelfs aan dat de Australiër getuige was van het plastische schouwspel. Daarmee heeft het ziekenhuis 'haar zorgplicht geschonden', aldus Anil.

De schadevergoeding wil hij hebben omdat de 'traumatische gebeurtenis' volgens hem heeft geleid tot een psychotische ziekte, die hem uiteindelijk zijn huwelijk heeft gekost.

Of de zaak enige kans van slagen heeft, valt te betwijfelen, maar we raden Anil af om ooit een slagerij binnen te wandelen of naar Discovery Channels' Shark Week te kijken. Dat zou namelijk weleens zijn ondergang kunnen worden.

Bizar
  • Telegraaf
  • Adobe Stock