Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gevangene van bajes Alphen aan den Rijn ontsnapt tijdens ziekenhuisbezoek

De man ontsnapte op 27 juni al, maar is nog steeds op vrije voeten.

Gevangene

Ruim twee weken geleden werd een gedetineerde van de gevangenis in Alphen aan den Rijn naar het ziekenhuis gebracht voor een behandeling. Dit gebeurde logischerwijs onder politiebegeleiding. Bij het verlaten van het ziekenhuis ging het echter mis.

De gevangene wist te ontsnappen en is nu, zo'n 2,5 week later, nog altijd voortvluchtig. Dit heeft de Dienst Justitiƫle Inrichtingen (DJI) bevestigd aan Hart van Nederland. De ontsnapping vond eind juni dus al plaats, maar is nu pas bekendgemaakt.

Politieverhoor

Veel details over de ontsnapping zijn er niet. Wel bekend: het gaat om een man die vastzat in de gevangenis van Alphen aan den Rijn. De Penitentiaire Inrichting (PI) daar bestaat uit twee locaties, waar bij elkaar opgeteld zo'n 1.100 gedetineerden verblijven. In de bajes is ruimte voor mensen met psychiatrische problematiek, maar er zijn ook standaard afdelingen en afdelingen voor problematische gedetineerden. Op welke afdeling de ontsnapte man zat, is niet bekend.

HvN weet wel te melden dat de voortvluchtige man vlak voor zijn ontsnapping nog op een politiebureau was voor een verhoor. De autoriteiten willen daar verder niks over zeggen. Ook de identiteit van de ontsnapte gevangene en de reden van zijn verblijf in de PI in Alphen aan den Rijn zijn niet bekendgemaakt.

Inmiddels zoekt het FASTNL (Fugitive Active Search Team) naar de man. Het team is een samenwerking van justitie en de politie en is speciaal opgericht om ontsnapte en voortvluchtige criminelen op te sporen en te arresteren. "Niemand is onvindbaar", aldus FASTNL zelf. En inmiddels zijn er genoeg criminelen die daarover kunnen meepraten.

Nieuws
  • HvN
  • Google Street View