Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: te kleine Whopper levert Burger King een rechtszaak op

Een groep klanten is het zat. De Whopper is niet groot genoeg en om die reden beginnen ze gezamenlijk een rechtszaak tegen de fastfoodketen.

Burger King

In de Verenigde Staten is een groep Burger King-klanten er hélemaal klaar mee. Die Whopper is gewoon te klein vergeleken met de afbeelding die in advertenties wordt weergegeven. Sterker nog, de groep claimt dat de burger in de advertentie zo'n 35 procent groter is dan de werkelijke.

Klacht indienen

Het zou specifiek gaan om het vlees en de dressing op de burger. Op de afbeelding zou het vlees en de dressing aan alle kanten over het broodje heen hangen, maar in werkelijkheid is dit niet het geval. Een jaar geleden diende de groep een klacht in. Ondertussen heeft een districtsrechter de zaak doorgeschoven naar een hogere rechtbank. In deze rechtbank komt er een jury bij kijken en die gaat zich er vervolgens over uitspreken.

Reactie Burger King

De Burger King is het niet eens met de groep, dat meldt de BBC. Volgens de fastfoodketen is het niet verplicht is om het broodje precies zo te maken als op de advertentie te zien is.

Burger King is niet de enige keten waarbij dit gebeurt. Ook McDonald's en Taco Bell zijn aan de beurt en moeten zich verdedigen.

Voor deze groep mensen die zwaar teleurgesteld zijn in de Whopper, is de volgende stap gezet en de jury gaat bepalen wie er gelijk heeft in deze kwestie.

Bizar
  • BBC
  • Adobe Stock