Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Glennis Grace huilt tranen met tuiten om Jumbo-incident: 'Dat vind ik het allerergst'

Glennis Grace denkt dat haar carrière niet verpest is door haar woede-uitbarsting in de Jumbo. Dat vertelt ze in gesprek met Robbert Rodenburg.

Glennis Grace

De zangeres besloot in 2022 geheel op eigen initiatief een Jumbo te verbouwen. Ze stormde naar de supermarkt en veranderde die in een boksring. Ze ging een gevecht aan met de medewerkers. Dit deed ze omdat haar zoon was weggestuurd uit de winkel. Hij weigerde om zijn e-sigaret uit te doen. Grace werd later veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur. Vakkenvullen was wel een leuke optie geweest.

De ex-deelnemer van America’s Got Talent denkt dat haar tirade er niet voor gezorgd heeft dat haar carrière is verpest. Dat vertelt ze in de Open Casa van influencer Robbert Rodenburg. "Het feit dat ik gecanceld ben, is niet iets waar ik voor heb gekozen", laat Glennis weten. "Dat is ineens de wereld ingeroepen in de tijd waar we nu in leven en dat is gewoon kut." De casa van de YouTuber liet de zangeres overigens wel in dezelfde staat achter. Open Casa is een YouTube-serie waarin Rodenburg het oude programma van Rik Felderhof nadoet.

De freefighter… eh… zangeres vertelt dat het incident ervoor gezorgd heeft dat ze totaal de controle kwijt was over haar carrière in die periode. "Je passie die wordt weggenomen, dat voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt."

Directe omgeving

Ze snapt dat het incident zakelijke gevolgen heeft, maar toch vindt de Amsterdammer het nodig om die allemaal bij langs te gaan in het gesprek met Robbert ‘Felderhof’. "Het was zo veel. Het begon bij een optreden in de Harbour Club, daarna was het Beste Zangers, daarna was het Ladies of Soul, daarna was het Fred van Leer. Het ging allemaal zo hard achter elkaar."

De ‘ernstige verguizing’ van Grace heeft haar niet alleen werk gekost, ook verloor ze mensen in haar kennissenkring en daar heeft ze minder begrip voor. Blijkbaar moeten vrienden een vechtpartij in de Jumbo de normaalste zaak van de wereld vinden.

"Zelfs mensen uit mijn dichte omgeving gingen mij heel anders behandelen en gingen ghosten", vertelt de Jordanees. "Dat vind ik denk ik het allerergst van alles, dat je mensen om je heen verliest of dat mensen nu een beeld van je hebben dat niet zozeer klopt", besluit ze.

Onlangs stond Glennis voor het eerst weer op een groot podium. Op de Pride Amsterdam gaf ze een optreden. Hier werd ze met een warm applaus onthaald. Ook is er bij dit optreden niemand gewond geraakt door haar toedoen.

Entertainment
  • YouTube, Robbert Rodenburg
  • NL Beeld / Patrick van Emst
  • YouTube, Robbert Rodenburg