Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man steelt camper tijdens proefrit omdat hij niet op straat wil slapen

Een 57-jarige man uit Utrecht bleef tijdens een proefritje met een camper wel heel lang weg. Om precies te zijn waren hij en het voertuig een maand lang er van tussen.

camper

De Telegraaf schrijft dat de camper in april werd meegenomen voor een proefritje en in mei werden het voertuig en de man gevonden door de politie. Dezelfde persoon maakte al eens eerder een proefritje op een motor en die werd eveneens niet teruggebracht.

Voor de rechter verklaarde de man dat hij in een hele moeilijke periode zat. Hij noemde de actie een wanhoopsdaad. In de periode van de langdurige proefritjes had hij geen werk en geen huis. De man wilde niet op straat slapen en heeft daarom de camper meegenomen. De rechter heeft benadrukt dat deze actie de verhuurders en de politie veel tijd hebben gekost.

Hij krijgt van de rechtbank een taakstraf van 180 uur opgelegd waarvan 80 uur voorwaardelijk met aftrek van twee dagen voorarrest, deze uitspraak heeft vooral te maken met de verloren tijd van de betrokkenen. Bij de uitspraak werd rekening gehouden met de verbeterde leefsituatie van de man. Hij heeft inmiddels weer een baan en ook weer een dak boven zijn hoofd. Eind goed, al goed zullen we maar zeggen.

Misdaad
  • De Telegraaf
  • Adobe Stock