Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jeroen Pauw is absoluut niet vies van een beetje drugs

Gisteren werd in de Rotterdamse haven de grootste drugsvangst ooit gedaan. De gevonden drugs heeft een waarde van 600 miljoen euro. Een behoorlijke dus. Reden voor Hélène Hendriks om dit te bespreken met haar tafelgasten in haar talkshow 'De Oranjezomer'. Ook Jeroen Pauw was van de partij en deed een boekje open over zijn eigen verleden met drugs.

Jeroen Pauw

In de uitzending van De Oranjezomer vraagt talkshow-host Hélène aan Jeroen Pauw hoe hij denkt over het legaliseren van drugs. De televisiepresentator begint met het feit dat de drugswereld een "hele criminele wereld" is. "Kijk drie afleveringen van de Mocro Maffia en je snapt wel zo'n beetje hoe hard en gruwelijk het allemaal is", aldus Pauw. De televisiepresentator is van mening dat er soepeler mee om moet worden gegaan omdat daardoor de criminaliteit mogelijk zal afnemen.

'Criminaliteit weghalen en plezier beleven'

Jeroen is ervan overtuigd dat iets verbieden juist zorgt voor meer verlangen ergens naar. Daarnaast komt er vaak bij illegaal spul rommel bij. "Als je drank zou verbieden, ontstaat daar ook criminaliteit", aldus de televisieproducent. Daarom is Pauw vóór het legaliseren van drugs. "Dan zou je denk ik heel veel criminaliteit weghalen en heel veel plezier kunnen beleven", vertelt hij. Op het moment dat Jeroen over plezier begint, lacht Hendriks: "Kijk die oogjes."

Het drugsverleden van Jeroen

Het is geen geheim dat Pauw erg veel plezier met drugs heeft gehad in zijn leven. Hélène pakt er dan ook even een lijstje bij en noemt verschillende soorten drugs op. Samen gaan ze het lijstje bij langs. "Xtc, zeker. Space cake? Ja ook. Coke? Ja, niet zo vaak. Ketamine? Dat zijn die... Ja, ook."

Er wordt gelachen in de studio van De Oranjezomer. Jeroen en Hélène gaan verder. "Ghb? Nee. MDMA? Ja. Wiet? Zeker. Hasj? Ja, één keer ofzo, vies. Speed? Zeker. Toen ik jong was." Hendriks schrikt en benadrukt dat de televisiepresentator bijna het hele lijstje gehad heeft.

Pauw verdedigt zichzelf en zegt er het volgende over: "Ik begon 45 jaar geleden of zo." Wanneer een andere tafelgast, Rutger Castricum, begint over heroïne zegt Pauw dat hij dat niet gebruikt heeft. Wel paddestoelen.

Jeroen geeft aan dat hij de verschillende middelen vooral in zijn jongere jaren heeft gebruik. Tegenwoordig neemt 'ie alleen nog af en toe een hijsje van een jointje. "Ik heb er wel plezier aan beleefd", aldus Pauw.

Entertainment
  • De Oranjezomer
  • NL Beeld / Patrick van Emst