Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FC Volendam presenteert geniaal uitshirt: 'Als echte Palingboeren'

Volendamser dan dit wordt het niet.

FC Volendam

FC Volendam heeft het nieuwe uitshirt gepresenteerd en het nieuwe tricot is op z'n minst opvallend te noemen. De Volendammers gaan komend seizoen namelijk spelen in een heus 'palingshirt'.

"Daarmee gaan de Volendammers als echte Palingboeren de strijd aan", zo valt te lezen op de clubsite. Op social media stelt de club bovendien dat het uittenue nog nooit zóveel Volendam uitstraalde. Het zwart-blauwe shirt met palingprint is ontworpen door Robey Sportswear.

FC Volendam

FC Volendam doet het heel aardig op sportief gebied. Waar de club in het seizoen 2008/2009 degradeerde onder trainer Frans Adelaar, en vervolgens dertien lange jaren op het tweede niveau uitkwam, knalden ze na het seizoen 2021/2022 weer de Eredivisie in. Afgelopen seizoen eindigde het clubje vervolgens op een prima veertiende plek.

Niet dat er helemaal geen geouwehoer was in het Noord-Hollandse dorp; afgelopen seizoen was er meermaals sprake van gekonkel in Volendam. "Dit dorp is vergiftigd door jaloezie, domheid en ophitsing", aldus Jan Smit destijds. Smit is naast zanger en entertainer tegenwoordig ook voorzitter bij de club waar hij als klein ventje al op de tribune stond. Met zijn felle woorden reageerde hij op de kritiek op 'Team Jonk', bestaande uit toenmalig trainer Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur voetbalontwikkeling Ruben Jongkind. Het trio zou te veel geld over de balk smijten en te veel invloed uitoefenen binnen de club.

Volendam is inmiddels van trainer gewisseld, Jonk heeft een andere rol binnen de club gekregen en de rust lijkt wedergekeerd. Tel daarbij op: het 'palingshirt', en het belooft een seizoen te worden waarin alles gladjes verloopt voor de Volendammers...

Sport
  • VI, Instagram FC Volendam
  • NL Beeld / Proshots