Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Tattookiller' Cor P. alias 'De Paling' tot 8 jaar cel veroordeeld wegens drugs- en wapenhandel

De beruchte crimineel Cor 'De Paling' P. is deze week veroordeeld tot 8 jaar cel voor het handelen in drugs en wapens. Ondertussen wordt P. in een andere zaak ook nog verdacht van moord.

Cor P.

Pistolen, handgranaten, geweren,180 kilo coke en 10 kilo mdma; Cor P. had het allemaal, zo schrijft Het Parool. En de Schiedammer, die ook in het bezit was van vele valse identiteitspapieren, verhandelde de boel ook nog. Dat is het oordeel van de rechtbank in Amsterdam, die de 41-jarige Cor P. maandag tot 8 jaar celstraf veroordeelde. Precies de straf die het Openbaar Ministerie tegen hem eiste.

Het meeste bewijs in de zaak is afkomstig uit gekraakte Sky ECC-berichten. De berichtendienst Sky ECC was lange tijd zeer in trek bij onderwereldfiguren, totdat de politie de dienst in 2020 kraakte. Daarbij kregen opsporingsdiensten de beschikking over tientallen miljoenen berichten van criminelen die dachten dat ze vrij met elkaar konden spreken.

'De Paling'

Cor P. staat ook wel bekend als 'De Paling'. Die bijnaam verdiende de Schiedamse crimineel door meermaals te ontsnappen en de opsporingsdiensten telkens een stapje voor te blijven.

Toch werd P. in januari 2022 ingerekend in de Dominicaanse Republiek. Kort daarvoor werd hij door 14 kogels geraakt bij een moordaanslag op zijn leven. Wonder boven wonder overleefde Cor P. die liquidatiepoging. De daders werden gepakt en vorige maand veroordeeld tot flinke celstraffen.

Maar ook 'De Paling' zelf werd gearresteerd. De Schiedammer stond internationaal gesignaleerd en werd herkend in het ziekenhuis waar hij werd behandeld na de aanslag. In zijn woning werden vervolgens kogels, pistolen, paspoorten en een pruik gevonden.

Enkelband doorgeknipt

De Schiedamse crimineel zat in 2022 in de Dominicaalse Republiek omdat hij eerder op de vlucht was geslagen voor de Nederlandse politie en justitie. Die wilden P. graag in z'n kraag vatten omdat hij in Nederland zijn enkelband had doorgeknipt. Die droeg P. omdat hij tweederde van zijn straf - hij schoot jaren geleden een drugscrimineel neer - had uitgezeten.

De moord op Onno Kuut

Maar dat is niet het enige, er liep nog een zaak tegen hem, namelijk die voor de moord op Onno Kuut. Het bruut toegetakelde lichaam van de Enschedeër werd in maart 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland en Cor P. wordt verdacht van betrokkenheid bij zijn dood. De twee waren volgens justitie mogelijk beiden lid van een vermeende moordbrigade genaamd 'De Tattookillers', naar de tatoeages die leden op hun rug hadden staan.

Tegen Cor P. was in de zaak rondom de moord op Onno Kuut levenslang geëist. Maar voordat het vonnis in 2020 werd uitgesproken was 'De Paling' al naar het Caribisch gebied gevlogen. Later werden P. en drie medeverdachten vrijgesproken. Het OM gaat echter in hoger beroep.

Misdaad
  • Crimesite, Het Parool
  • Politie